Haberler

A.karahisar ) Valinin İşten Çıkardığı Danışman İsa Kuş

AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından iş akdine son verilen Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı İsa Kuş, mahkemeye gitmeyeceğini belirterek, Hata var, bilinsin ki kasıt yok dedi.

Hata VAR, KASIT YOK

AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından iş akdine son verilen Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı İsa Kuş, mahkemeye gitmeyeceğini belirterek, Hata var, bilinsin ki kasıt yok dedi.Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda mühimmat deposunda 5 Eylül'de meydana gelen patlamada 25 asker şehit düştü. Patlamanın ardından 7 Eylül'de Afyonkarahisar'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kışlada 2 saat inceleme yaptıktan sonra Afyonakarahisar Valiliği'ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orgeneral Özel'e Bayat kilimi ve Afyon mermerinden yapılan bir satranç takımı hediye etti. Orgeneral Özel'in ziyaretini görüntüleyen Valilik Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde görev yapan İsa Kuş, bu ziyaretin fotoğraflarını aynı gün Valiliğin resmi internet sitesinde yayınladı. Konunun basında yer alması ve gelen tepkiler üzerine valilik, ziyaretin fotoğraflarını siteden kaldırdı.

HABERLER ZARAR VERİYOR

Haberin ardından uzun süre eleştirilerin hedefi olan İrfan Balkanlıoğlu, olayın sorumlusu olarak gördüğü İsa Kuş'un görevine geçen hafta içinde son verdi. Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, iş akdi feshedilen İsa Kuş ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Mehmet Abdioğulları, yapılan haberlerin ve yazılan yazıların İsa Kuş'a zarar verdiğini belirtti. Başkan Abdioğulları, Valilik personeli olan meslektaşımız İsa Kuş'un görevden ayrılması sonrasında, aldığı devlet terbiyesine yakışan sorumlu davranışı, ciddiyeti ve olgunluğu, her türlü takdirin üzerindedir. İsa Kuş'a sahip çıkma adına takınılan tutum ve davranışlar, hem meslektaşımıza hem de meslek camiamıza faydadan çok zarar vermektedir dedi.

MAHKEMEYE GİTMİYORUM, HATA VAR KASIT YOK

İsa Kuş ise Ben herhangi bir açıklama yapmadım, hiç kimseye bir şey söylemedim. Söylemeyi de düşünmüyorum. Söylenecek bir şey de yok. Mahkemeye vereceğim demişim, neyi vereceğim ki Hata var, bilinsin ki kasıt yok. Bu haberlerle kulis yapıyor durumuna düştüm dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necdet Özel Danışman İsa Kuş Eylül Politika Güncel Haberler

title