Haberler

9 Mart Dünya Böbrek Günü

Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma ve Yaşatma Derneği (AFDİDER) ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi işbirliğiyle 9 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla bir konferans düzenlendi.

Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma ve Yaşatma Derneği (AFDİDER) ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi işbirliğiyle 9 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla bir konferans düzenlendi.

AFDİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akdağ, AKÜ Rıza Çerçel Konferans Salonu'ndaki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'da 2002 yılından beri Böbrek rahatsızlığına dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti.

Dünya Böbrek Günü dolayısıyla her yıl bazı temaları ele aldıklarını ve bu yılki temanın da çocuklarda obezite ve böbrek hatalıkları olarak belirlendiğini dile getiren Akdağ, "Çocuklar bizim her şeyimiz. Biz de bu yıl onlar için ne yapabiliriz diye düşündük. Mart ayının ilk haftasından beri Afyonkarahisar'da bir takım farkındalık etkinliklerimiz oldu. Burada bugün eğitim semineri düzenlemeye karar verdik. Verimli bir eğitim semineri olacağını düşünüyorum." dedi.

Etkinliğe katılan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise organ bağışının yetersizliğine dikkat çekti.

Organ bağışı konusunda medya ve toplum olarak yeterli derecede bilinçlenilemediğini belirten Köksal, şunları söyledi:

"Organ bağışı bir insanın hayatını kurtaracağı için çok önemli. ve bugün organı bulamadığı için yaşamını yitiren birçok kardeşimiz ve hemşerimiz var. Daha önceki ziyaretimde ben o kardeşlerimizin resimlerini gördüm. Açıkçası çok üzüldüm. Onun için öncelikli olarak Bakanlık ve siyasiler tarafından gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu konuda herkesi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Ben herkesin sağlığında organlarını bağışlamasını tavsiye ediyorum."

Konferansa Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, AKÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Sena Ulu, AKÜ Tıp Fakültesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sinan Kazan, AKÜ Tıp Fakültesi Diyetisyeni Çağrı Kitiş ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title