Haberler

8. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali Renkli Geçti

Aydın Merkez Konuklu Köyü 8.Zeytin ve Zeytinyağı Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Aydın Merkez Konuklu Köyü 8. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında pehlivan güreşleri ve en iyi zeytinyağı yarışması gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde dualar eşliğinde başlayan festival kapsamında ilk olarak pehlivan güreşleri düzenlendi. karakucak usulü yapılan güreşlerde, yaklaşık 70 pehlivan kıspet giydi.

Konuklu Köyü Vali Mustafa Malay arenasında gerçekleştirilen güreşlere, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Son yıllarda minderde bayanların da güreşmesi nedeniyle pehlivan güreşlerini bayanlar da ilgiyle izledi.

Köy camisi yararına düzenlenen güreşler akşam saatlerine kadar devam ederken, kategorilerinde dereceye giren pehlivanlar madalya ile ödüllendirildiler.

Güreşlerin ardından en güzel zeytinyağı yarışması düzenlenirken, yarışmaya 14 üretici katıldı. Lezzet, asit ve görünüşe verilen puanlarla yarışmanın dereceye girenleri belirlendi. Yarışmada ilk 4'e giren zeytinyağı üreticileri çeyrek altın ve teşekkür belgesiyle ödüllendirildiler.

ÖDÜLLERİ MEHMET ERDEM DAĞITTI

Pehlivan güreşlerinde dereceye giren sporcular ve zeytinyağı yarışmasının galipleri ödüllerini AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in elinden aldılar.

Pehlivan güreşlerine ve zeytinyağı yarışmasına katılan sporculara, üreticilere ve seyircilere teşekkür eden Konuklu Köy Muhtarı Remzi Pulat, 8. defa bu festivali gerçekleştirdiklerini ve daha uzun yıllar gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Festival'de konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ata sporu güreş yapan sporculara ve bu sporculara yetiştiren hocaları ve güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Festivale katılan zeytin ve zeytinyağı üreticilerini de seslenen Erdem, kaliteli üretimin markalarla taçlandırılmasını istedi.

Festival akşam gerçekleştirilen yerel sanatçıların katıldığı halk konseri ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Malay Ak Parti Konuklu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title