Haberler

71 Sanıklı Fetö Davasında Tahliye Kararı Çıkmadı

KAYSERİ'de aralarında Ak Parti eski İl Başkanı, Ticaret Odası Başkanı ve işadamlarının da bulunduğu 22'si tutuklu, 71 sanıklı FETÖ/PDY davasında duruşmalar 21 haziran gününe ertelenirken tahliye çıkmadı.

KAYSERİ'de aralarında Ak Parti eski İl Başkanı, Ticaret Odası Başkanı ve işadamlarının da bulunduğu 22'si tutuklu, 71 sanıklı FETÖ/PDY davasında duruşmalar 21 haziran gününe ertelenirken tahliye çıkmadı.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde üç gündür görülen ve aralarında Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan, Ak Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz'in de bulunduğu 22'si tutuklu 71 sanığın yargılandığı davanın üçüncü gününde tutuklu sanıklar Saffet Baktır, Orhan Topçuhasanoğlu, Süleyman Gürkök, Şaban Hasçalık ve Hüsemattin Keçeli savunmalarını yaptı

Tutuklu sanıklardan Boydak Holding eski çalışan Saffet Baktır yaptığı savunmada " Boydak Holding'te lojistik ve yapı inşaat koordinatörlüğü departmanında çalıştım. Cemaate doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunmadım. KHK ile kapatılan GESİAD üyeliğim ise mesleki anlamda kendimi geliştirmek için verilen eğitimleri takip etmek adınadır. Benim FETÖ cemaatinde aktif görev aldığım iddiaları yalandır. Evimde ele geçen Fethullah Gülen'e ait kitaplar Kültür Bakanlığı bandrollü kitaplardır" dedi.

Tutuklu iş adamı Orhan Topçuhasanoğlu ise savunmasında "KHK ile kapatılan Battalgazi Eğitim Kurumları, Nezahat Temizlik ve İtimat Güvenlik firmalarına 6 yıl önce hayır işlemek amacıyla üye oldum. Yapılan ortaklarım hiçbir şekilde para vermeden ve almadan olan ortaklıktır. Operasyonlardan sonra asıl patron olan Sıtkı Baş ortadan kayboldu. GESİAD üyeliğimde iradem dışında yönetime almışlar. Kardeş şehir ziyareti kapsamında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanının katılımı ile Bosna'ya gittik. Cemaat oturmalarına katıldı. Oturmalara Bülent olarak adını bildiğim lakin gerçek adı Bekir olan hoca geliyordu" diye konuştu.

Anadolu Hukukçular Derneği üyesi tutuklu Süleyman Gürkök ise savunmasında "Benim gibi eşim Sibel Gürkök de Bandırma cezaevinde tutuklu bulunmaktadır. Bank Asya'da benim hesabımda 20, eşimin hesabında ise 30 bin lira vardır. Siz mahkeme heyeti olarak görevinin yapıyorsunuz lakin bu dosyaları size hazırlayanlar görevini yapmıyorlar. Ben, cezaevinde bulunan eşimle mektuplaşarak ikinci baharı yaşıyoruz. Normalde kendi tahliyemi talep etmem gerekir ancak, eşimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından savcılıktan sanıkların tutukluluklarına ilişkin mütaalasını istedi. Savcı, tutuklu sanıklar Şaban Hasçalık ve Mustafa Özlütürk'ün tahliye edilmesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamı konusunda mütaala verdi. Mahkeme heyeti yaptığı değerlendirme neticesinde 22 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken davayı 21 Haziran tarihine erteledi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Okandan Mahmut Hiçyılmaz Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title