Haberler

'71. Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Türk sanatçılarının son eserlerini birarada sergilemek ve sanata yeni eserler kazandırmak amacıyla 1939'dan bu yana gerçekleştirilen, iki yıllık periyotlarla devam eden ve bu yıl 71'incisi düzenlenen Devlet Resim...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Türk sanatçılarının son eserlerini birarada sergilemek ve sanata yeni eserler kazandırmak amacıyla 1939'dan bu yana gerçekleştirilen, iki yıllık periyotlarla devam eden ve bu yıl 71'incisi düzenlenen Devlet Resim Heykel Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Türk sanatçılarının son eserlerini birarada sergilemek ve sanat alanına yeni eserler kazandırmak 1939'dan bu yana gerçekleştirilen, iki yıllık periyotlarla devam eden Devlet Resim Heykel Yarışması'nın bu yıl 71'incisi düzenlendi. Resim, heykel, özgünbaskı ile seramik dallarında yapılan, 761 sanatçının 761 yapıtla katıldığı yapıtlardan 163'ünün sergilenmeye hak kazandığı ve her dalda 6 eserin ödüle layık görüldüğü yarışmanın sonuçları açıklandı.

Resim dalında, 410 eserden 47'si sergilenmeye layık bulundu. Handan Akarsu, Deniz Aktaş, Özkan Arı, Fatma Kara, Riveyda Şekerli ve Ersin Uysal başarı ödülünü alan sanatçılar oldu.

Heykel dalında, 131 yapıttan 44'ünün sergilenmesi uygun görüldü. Bu yapıtlardan başarı ödülüne layık görülenler Turan Baş, Volkan Doğan, Burcu Erden, Derviş Ergün, Serdar Kaynak ve Ebru Uğur oldu.

Özgünbaskı'da, 108 eser yarıştı. 44'ü sergilenmeye layık bulunurken Esra Albayrak, Ümit Doğan, Gülçin Günaydın, Demir Kardaş, Deniz Köse ve Hikmet Sever'in yapıtları ödül kazandı.

Seramik dalında, seçici kurulun önüne 112 yapıt çıktı ve bunlardan 28'inin sergilenmesi uygun görüldü. Ödül kazanlar, Elif Aydoğdu Ağatekin, Kamuran Ak, Olgu Sümengen Berker, Mehmet Kutlu, Nizam Orçun Önal ile Serkan Tok oldu.

71. Devlet Resim Heykel Yarışması sergisi 26 Kasım'da düzenlenecek ödül töreni ile Ankaralı sanatseverlere kapılarını açacak. 163 yapıtın yer aldığı sergi, 12 Aralık'a kadar konuklarını ağırlayacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ümit Doğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title