Haberler

64. Uluslararası Berlin Film Festivali

Berlin Film Festivali'de başrollerini Mira Furlan, Timuçin Esen ve Ahmet Rıfat Şungar'ın oynadığı yönetmen Melisa Önel'in ilk uzun metrajlı sinema filmi "Kumun Tadı"nın gösterimi gerçekleştirildi.

Berlin Film Festivali'de başrollerini Mira Furlan, Timuçin Esen ve Ahmet Rıfat Şungar'ın oynadığı yönetmen Melisa Önel'in ilk uzun metrajlı sinema filmi "Kumun Tadı"nın gösterimi gerçekleştirildi.

Postdamer Platz Meydanı'ndaki Arsenal Sinema Salonu'ndaki gösterime yönetmen Melisa Önel, başrol oyuncuları Timuçin Esen ve Ahmet Rıfat Şungar da katıldı. Filmi, daha önce Altın Ayı Ödülü'nü kazanan Fatih Akın'ın "Duvara Karşı" filminde rol alan Meltem Cumbul da izledi.

Yönetmen Melisa Önel, gösterimden sonra yaptığı açıklamada Berlinale'de filmin galasının yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Önel, Berlin'de spesifik bir hayali bulunmadığını ancak yeni filmleri çekmeyi hayal ettiğini anlattı.

Seyircilerin ilgisinin kendisini mutlu ettiğini kaydeden Önel, şimdiden bir film projesi olduğunu ve yeni filminin 16 yaşında bir kızın büyüme hikayesiyle alakalı olduğunu ifade etti.

Timuçin Esen ise Berlin Film Festivali'ne yer aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, filmi kendisinin de ilk kez izlediğini ve dünya prömiyerinin bu festivalde olmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Filmin yapım süresinin bir hayli uzun olduğunu da aktaran Esen, Berlin'de filme olan ilginin yoğun olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Timuçin Esen de filmlerin sanat eserleri olduğunu vurgulayarak filmlerin yarıştırılmasının kendisine garip geldiğini vurguladı.

Festivallerin güzel bir etkinlik olduğunu kaydeden Esen, seçilmiş filmlerin seyirciye sunulmasının, insanların sinemaya odaklanmasının,

oyuncuların seyircilerle bir araya gelmesinin güzel olduğunu ifade etti.

Ahmet Rıfat Şungar, geçen yıl da festivalin panoroma bölümünde rol aldığı filmin gösterildiğine dikkati çekerek, gelecekte "Altın Ayı Ödülü"ne aday bir filmle Berlin'de olmayı istediğini belirtti.

Şungar, filmi çektikten tam bir yıl sonra aynı mekanda aynı sahnelerin devamlarını çektiğini bunun kendisi için farklı bir tecrübe olduğunu kaydetti.

Karadeniz'de bir sahil kasabasında insan kaçakçılığı yapan Hamit'in, botanik bilimcisi olan yabancı bir kadınla ilişkisi ve kasabada birkaç gün mahsur kalan kaçak göçmenlerle hayatlarının kesişmesinin anlatıldığı "Kumun Tadı"nın çekimleri İstanbul yakınlarında Karacaköy ve Ormanlı bölgesinde gerçekleştirmişti.

Berlinale 64. Uluslararası Berlin Film Festivali

Muhabir: Cüneyt Karadağ

Yayınlayan: Abdurrahman Fatih Tekcan

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Rıfat Şungar Timuçin Esen Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title