Haberler

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası Başladı

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri, Bodrum ilçesinde başladı.

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri, Bodrum ilçesinde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkısıyla Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği ve SİSAY tarafından 26 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Bodrum ilçesi ile Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğin açılışı, Bodrum Kalesi'nde düzenlenen "Kız Kaçıran" filmiyle gerçekleştirildi.

Gösterim öncesinde filmin başrol oyuncuları Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, izleyicilerle buluştu.

Etkinlikte konuşan Sezgin, Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinliklerinin 6'ıncısını başlattıklarını söyledi.

Gösterimi yapılacak filmler sayesinde yönetmen ve oyuncuların sinema sevenlerle buluşturulacağını ifade eden Sezgin, etkinliğin son gününde Işıl Yücesoy, Perihan Savaş, Halil Ergün gibi bazı usta sanatçılar için ödül gecesi düzenleyeceklerini kaydetti.

Kız Kaçıran filminin başrol oyuncularından Ceren Benderlioğlu da uzun zamandan bu yanan sinema filmlerinde rol aldığını hatırlattı.

Benderlioğlu, seyirciler tarafından Tarık Akan ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Küçüklüğümde okul servisinde cam kenarında otururdum belki Tarık Akan oradan sarkarda beni öper diye. Düşüncelerini sonuna kadar savunan bir sanatçıydı. Son zamanlarda böyle çınarları kaybediyoruz. İnşallah yaşayanların da değerlerini biliriz. İnşallah onların gözü yaşlı gitmez."

Oyuncu Emir Benderlioğlu ise Türkiye'de çok fazla yol filminin çekilmediğini söyledi.

Zor bir projeyi başarıyla tamamladıklarını ifade eden Benderlioğlu, şunları kaydetti:

"Bu filmin neredeyse yüzde 70'i araç içinde geçiyor. Sinemada araba sahnelerini çekerken 4x4 araç kullanıyoruz. Arazi aracına bağlı römorkun üzerine araç oturtuluyor. Arazi tipi araçların çok ciddi karbonmonoksit salınımları olduğu için bizim kafamız güzel oluyordu. Artık ne dediğimizi bilemediğimiz hale gelmiştik."

2 Ekim'e kadar devam edecek hafta kapsamında "Çakallarla Dans-4", "Nadide Hayat", "Deliormanlı", "Dedemin Fişi", "Sevimli Tehlikeli" ve "Ertuğrul 1890" filmlerinin gösterimleri ücretsiz olarak yapılacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bodrum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title