Haberler

58 Yeni Öğretmen Yemin Etti

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Adilcevaz Cumhuriyet YİBO İlk Okulu'nun toplantı salonunda gerçekleştirilen törende 58 genç öğretmen yemin ederek göreve başladı.

24 Kasım Öğretmenler günü programına Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Yüksekokul Müdürü Murat Çelik, Milli Eğitim Müdürü Halil Altun, Ak Parti İlçe Başkanı Hamdi Tutçu ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün önemini anlatan konuşmayı İlçe Milli eğitim Müdürü Halil Altun yaptı. Altun, "Öğretmenlerimiz birikimleri, duruşları, davranışları ve çevrelerine verdiği ışıkla çocuklarımızın geleceğine ışık tutmaktadırlar. Verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz özverili çalışmalarla geleceğimizi tayin ediyorsunuz" dedi.

Programda 58 yeni öğretmen yemin ederek göreve başlamış oldular. Öğretmenler günü için hazırlanan şiirler okundu, türküler söylendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Hediye töreninde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Adnan Göksoy, "Ben de 37 yıl önce sizin gibi öğretmenlik göreve başladığım gündü. Bana ilk günümü hatırlattınız. Size buradan söylemek istediğim çok kutsal bir meslekte görev almaktasınız. Yapmış olduğunuz görevin bilinci içerisinde vatana, millete, devlete, ana ve babasına saygılı insanlar yetiştirmelisiniz" dedi.

Dereceye giren öğrenciler ve Öğretmenler Ödüllendirildi. Ödüller Öğretmen evi Müdürlüğü tarafından karşılandı.

İnönü İlköğretim Okulunda yapılan programda ise, Okul Aile Birliğine yeni seçilen Başkan Ümit Aldağ ve Yönetim Kurulu tarafından öğretmenlere hediyeler dağıtıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Göksoy Halil Altun Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title