Haberler

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun "50'sinde Erkek" adlı belgeseli, festival programı kapsamında gösterime girecek

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun "50'sinde Erkek" adlı belgeseli, 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programı kapsamında gösterime girecek.

Antalya Kültür Sanat Vakfından (AKSAV) yapılan açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile 4-11 Ekim tarihlerinde yapılacak festival kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde gazeteci Tuluhan Tekelioğlu'nun "50'sinde Erkek" adlı belgeselin gösterimi yapılacak.

Tekelioğlu ile belgeselde yer alan isimlerden yapımcı Nebil Özgentürk, ressam, karikatürist, illüstratör Ergün Gündüz, film yapımcısı ve yönetmeni Mustafa Altıoklar'ın katılacağı bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Tekelioğlu'nun görüşlerine yer verilen açıklamada, Türkiye'nin her yerinden kadınlarla belgeseli izleyip, dertleşerek kitabıplarını imzaladığını belirtti.

Gittiği yerlerde kadınların "Lütfen erkeklerle de konuşun, onları anlamak istiyoruz" dedilerini anlatan Tekelioğlu, "Kadınlara verdiğim sözü bu kitabı yazarak tutmuş oldum. Ben erkekleri kadınlar için konuşturdum. Bu kitap sayesinde kadınların erkekleri anlayabileceklerini ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

-Tuluhan Tekelioğlu kimdir

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitiren ve gazeteciliğe Paris'te Sipa Press'te başlayan Tekelioğlu, 1994-2001 yıllarında Hürriyet Gazetesi'nde özel röportajlar ve yazı dizileri hazırladı. CINE 5'te yayınlanan "Başka Yerde Yok" programıyla Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği "En İyi Talk Show" ödülünü alan Tekelioğlu, Habertürk, TRT ve Kanal D'de de çalıştı.

Tekelioğlu'nun 2010 yılında İstanbul'un 40 ayrı semtinden farklı hayatlar yaşayan 40 kadınla gerçekleştirdiği "40'ında 40 kadın" adlı belgeseli, 2011 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde aynı anda 81 ilde gösterildi. Belgesel daha sonra kitaplaştırıldı.

Tekelioğlu, geçen yıl ise İstanbul'un farklı çevrelerinden 23 erkeğin itiraflarından oluşan "50'sinde Erkek" belgeselini hazırladı. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tuluhan Tekelioğlu Akm Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title