Haberler

42 Yaşındaki Orca Kasatka Uyutuldu

– SeaWorld eğlence parkında bulunan 42 yaşındaki orca türü balina Kasatka, ciğerlerindeki bakteriyel bir enfeksiyonun diğer balinaları tehdit etmesi sebebiyle Salı günü uyutuldu.

– SeaWorld eğlence parkında bulunan 42 yaşındaki orca türü balina Kasatka, ciğerlerindeki bakteriyel bir enfeksiyonun diğer balinaları tehdit etmesi sebebiyle Salı günü uyutuldu.

Kasatka, dört balinanın annesi, altı balinanın büyükannesi ve iki balinanın büyük büyükannesiydi.

Kasatka'nın ölümüyle San Diego'daki eğlence arkında sadece 10 adet orca kaldı. Kasatka'nın ciğerlerindeki enfeksiyonun bulaşıcı olmadığı ve diğer su canlılarına zarar verme olasılığı olmadığı söyleniyor.

The Independent gazetesinin haberine göre Kasatka SeaWorld'de bu yıl ölen üçüncü orca balina. İlk ölen balina, SeaWorld'de üç kişinin katili olan, ve Kasatka ile aynı bakteriyel enfeksiyondan ölen Tillikum. İkinci ölen balina ise, Kasatka'nın henüz üç aylık torunu Kyara.

Tillikum, CNN tarafından yayınlanan ve SeaWorld eğlence parkının orca balina programını sert bir dille eleştiren belgesel 'Blackfish'in merkezinde yer alıyordu. Belgesel SeaWorld'de bulunan balinaların, burada tutulan son nesil olacağını iddia ediyordu.

SeaWorld tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Kasatka'yı kaybetmek bizi çok üzdü ancak şimdi, veterinerler, bakıcılar ve bütün SeaWorld ekibi olarak kalan balinalarımıza daha iyi bir hayat sunmaya odaklanacağız." denildi.

1978 yılında yakalanarak SeaWorld tarafından satın alınan Kasatka, her gün sekiz gösteriye çıkarılıyordu.

SeaWorld bünyesinde 2005 yılında beri hayatını kaybeden balinalar ise;

2005 yılında ülser sebebiyle 15 yaşındaki Splash, 2007 yılında zatürree sebebiyle 14 yaşındaki Taku, 2008 yılında nekrotizan beyin iltihabı sebebiyle 2.5 yaşındaki Halyn, 2010 yılında bağırsak enfeksiyonu sebiyle 10 yaşındaki Sumar, doğum esnasında 20 yaşında ölen Taima ve yavrusu ve bakteri sebiyle kanı zehirlenerek ölen 25 yaşındaki Kalina, 2013 yılında bağırsak komplikasyonları sebebiyle 10 aylık Victoria, 2015 yılında candida mantarı sebebiyle 18 yaşındaki Unna, ve bu sene hayatı kaybeden Tillikum, Kasatka ve Kyara olarak kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

The Independent San Diego Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title