Haberler

40 Hadis Yarışması Ödül Töreni Yarın

Güncelleme:

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen "Peygamberim Önderim Hadis Ezber Yarışması"nda sona gelindi.

Yarışmanın finali, 197 okul ve 11 bin öğrencinin katılımıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Raşit Küçük Salonu'nda yapıldı. Finale kalan yarışmacılara ödülleri 14 Nisan 2018 Cumartesi günü Hacı Beşirağa Medresesi'nde düzenlenecek törenle verilecek.

İstanbul'daki imam hatiplerde okuyan 5. ve 9. sınıf öğrencilerinin katılabildiği yarışmada katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 40 Hadis kitabındaki hadisleri ezberlediler. Sonra da yarışmaya başvuruda bulundular.

Hadis ve sünnetin önemi

Peygamberim Önderim Hadis Ezber Yarışması, imam hatip liselerinde okuyan öğrencilere İslam'ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, hadis metinlerini okuma ve anlama yeteneği kazandırarak güncel olaylar ışığında hadisleri doğru yorumlamalarına yardımcı olmak, ahlâkî değerleri kazandırmak ve bu değerlerin oluşmasında hadislerin rolünü fark ettirmek amacıyla düzenlendi. Yarışmada öğrencilerin mesleki bilgi, beceri ve yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlayarak özgüven kazandırılması da amaçlandı.

Hitabet ve mimikler etkili oldu

İmam hatip ortaokulları ve imam hatip liselerinden yarışmaya katılan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 40 Hadis Etkinlik Yarışmaları'ndaki hadislerden sorumlu tutuldular. Sözlü bilgi yarışması şeklinde düzenlenen yarışmada öğrenciler, hadislerin hem Arapça hem de Türkçe metinlerini okudular. Yarışmada öğrenciler, doğru okuma, mimikler, vurgulu okuma, hitabet ve seri okuma ölçütleri dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.

Ödül töreni yarın

29 Aralık 2017 tarihinde başlayan yarışmada okullarda yapılan seçmelerden sonra ise final yarışması gerçekleştirildi. 14 Nisan 2018 Cumartesi günü (yarın) düzenlenecek ödül töreniyle yarışma sona erecek. Hadis yarışması için birincilik ödülü, 1 Cumhuriyet altını olarak belirlendi. İkinciye 3 çeyrek Cumhuriyet altını, üçüncüye yarım Cumhuriyet altını verilecek. Mansiyon olarak 7 öğrenci de çeyrek altınla ödüllendirilecek.

Ödül kazananlar

5. sınıf kategorisinde Şehit Onbaşı Murat Şengöz İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sude Çelik yarışmanın birincisi oldu. Onu Eyüp Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'ndan Kawthar Mughrabi ile Fatih Edirnekapı İmam Hatip Ortaokulu'ndan Habiba Hasan ikinci ve üçüncü sırada takip etti. 9 sınıf kategorisinde ise birinciliği Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Yuşa İntepe aldı. Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Eymen Yıldırım, Şehit Fatih Satır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Sena Gökteke ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Şeyma Betül Yılmaz ikinciliği paylaştı. Rabia Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Beyzanur Ortaeri de üçüncü oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Raşit Küçük İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title