Haberler

Çavuşoğlu'nun açıklamaları sonrası Suriyeliler ayaklandı! Türkiye'nin Esad ile görüşmesini istemiyorlar

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriyeli mevkidaşı ile ayak üstü görüştüğünü duyurması, Suriyelilerin ayaklanmasına neden oldu. Türkiye'nin Esad ile diyalog kurmasını istemeyen bir grup Suriyeli, "rejimi devireceğiz" sloganları atarak Karkamış Gümrük Kapısı'na yürüdü.

13. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Belgrad'da Suriyeli mevkidaşıyla ayaküstü sohbet ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Bağlantısızlar Toplantısı'nda, Belgrad'da ayaküstü Suriye Dışişleri Bakanı ile da kısa bir sohbetim oldu, o toplantı marjında. Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ESAD'LA GÖRÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, "Şu anda böyle bir temas yok. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı." ifadelerini kullandı

SURİYELİLER AYAKLANDI

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile Ekim 2021'de ayaküstü görüşüldüğünün açıklanmasının ardından Gaziantep'e bağlı Karkamış ilçesinin karşısında yer alan Suriye'nin Cerablus ilçesinde yaşayan Suriyeliler, "rejimi devireceğiz" sloganları attı. Esad ile görüşmelerin başlaması ihtimaline karşı çıkan Suriyeliler, Suriye bayrağı ile Karkamış Gümrük Kapısı'na yürüdü. Gümrük kapısında geçişler durduruldu.

VALİ GÜL: 200 KİŞİLİK PROTESTO GÖSTERİSİ

Yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, sınır kapısına herhangi bir saldırı girişimi olmadığını ve TSK'nın olaya müdahale etmediğini söyledi. Suriyeliler tarafından protesto gösterisi yapıldığını ve SMO tarafından sonlandırıldığını belirten Gül, "Cerablus'ta 200 kişinin katıldığı protesto gösterilerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin herhangi bir müdahalesi olmamıştır. Suriye Milli Ordusu karargahına yaklaşıldığı için kendi unsurları tarafından havaya ateş edilerek gösteri sonlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Mevlüt Çavuşoğlu Gaziantep Suriye 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (29)

Orhan Demiral:

Bunlar bayrak vatan biliyor muydu

1444
34
yanıtYanıtla
Kaan Korkmaz:

Bu Suriyeliler başımıza bela olacak. Bunlar daha iyi günlerimiz gerçi sadece bunlar değil önüne gelen ülkeye doluyor zaten hayat pahalı bide bunlarla yaşamak iyice bunaldık acilen çözüm bulun.

972
51
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Daha bunlar iyi günlerimiz. Bu günlere getirenler utansın.

689
58
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

bizim sınıra yüreyeceğinize yiyorsa esada yürüyün. bunların alayı korkak.

373
7
yanıtYanıtla
Samil Adamcıl:

Vallahi bizde emekliyiz bizde maaşımız 20 bin TL olsun isteriz ama bu işin bir devamlılığı olması lazım kemal efendi şimdi EYT üzerinde tepiniyor biz velince EYT likerin işini çözeceğiz diyor sen değilmiydin emeklilik yaşı seksen olsun diyen Reis sizin döneminizde ki tüm pislikleri temizledi

46
258
yanıtYanıtla
Gokhan Acar:

Bir şey diyecem ama diyemiyorum ama anlayanlar anladı umarım.

281
12
yanıtYanıtla
ADAM:

Gidin devirin tutan mi var? Hatta hepiniz birlikte gidin daha iyi olur burdan atıp tutmayın

249
4
yanıtYanıtla
Vural Bay:

Ne olduuuuu. hadi uğraşın durun şimdi aldınızmı belayı başınıza

230
8
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Konusulup anlasilamali nokta. Yerli yerine koylu koyune

230
4
yanıtYanıtla
Mehmet Kartalmiş:

Türkiye'de kalmakla mi Esad'ı devireceksiniz çok komik ???? guleyimde boşa gitmesin

229
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title