Haberler

"Polisim" diyerek iki kadını taciz eden şahıs hapis cezası aldı

Güncelleme:

İzmir'de Öznur Güzelses ve Merve Çavuşoğlu'nu "Polisim" diyerek taciz eden Ümit U. 'cinsel taciz' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Güzelses, kararın benzer davalara emsal olmasını isterken, Çavuşoğlu ise "Hakim bize inandı ve bu kararı verdi" dedi.

Karşıyaka'da yaşayan Öznur Güzelses ve Merve Çavuşoğlu, arkadaşları Erdem T. ile 22 Temmuz gecesi Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konsere gitti. 3 arkadaş konser sonrası bir kafeteryada yemek yedi. Saat 01.20 sıralarında kafeteryadan çıkan 2 genç kadın, Erdem T.'den ayrılıp, park ettikleri araçlarına doğru yürümeye başladı.

"BİRLİKTE TAKILSAK MI?"

Bu sırada Ümit U., kadınları yanına çağırdı. İki arkadaş, araçlarına doğru yürümeye devam ederken, bir elinde bira şişesi olan Ümit U., Çavuşoğlu'nun yanına gelip, koluna dokundu. İddiaya göre, "Birlikte takılsak mı diyorum?" dedi. Bunun üzerine Öznur Güzelses çığlık atıp, çevredekilerden yardım istedi ve polisi aradı. Ümit U. ise bir büfeye girerek, alkol aldı.

POLİS OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Bu sırada 2 genç kadın, Erdem T.'yi de arayıp, yanlarına gelmesini istedi. Ümit U. kaçmaya çalıştı. Ancak çevredekiler engel oldu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Çavuşoğlu ve Güzelses, "Üç çocuğum var" diyerek, kendisini savunmaya çalışan ve polis olduğunu iddia eden Ümit U.'dan şikayetçi oldu.

SANATÇILAR DA DESTEK OLDU

Çavuşoğlu ve Güzelses, ertesi gün olayı anlattıkları bir video çekerek, sosyal medyada paylaştı. Videoyu, ünlü sanatçılar Jehan Barbur, Şevval Sam, Ceylan Ertem de sosyal medya hesaplarından paylaşarak, 2 kadına destek verdi.

1 YIL 8 AY HAPİS CEZASI ALDI

Soruşturmanın sonunda Ümit U. hakkında 'basit cinsel taciz' suçundan Karşıyaka 9'uncu Asliye Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk duruşması dün Karşıyaka 9'uncu Asliye Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanığın avukatı ile müştekiler Merve Çavuşoğlu ve Öznur Güzelses katıldı. Ümit U. ise gelmedi. Çavuşoğlu ve Güzelses'in başlarına gelen olayı detaylarıyla anlattığı duruşmada sanık Ümit U.'nun yazılı savunması okundu. U., savunmasında sokakta yürürken kadınların kendisine çarptığını, kendisinin özür dilemesine rağmen kadınların çevredekiler ile birlikte üzerine yürüdüklerini öne sürdü. Mahkeme, Ümit U.'ya 'basit cinsel taciz' suçunu 'cinsel taciz' suçuna çevirerek, 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

"UMARIZ DAHA BÜYÜK DAVALARA EMSAL OLUR"

Duruşma çıkışı konuşan Öznur Güzelses, "Bize tacizde bulunan kişi olaydan sonra serbest bırakılmıştı. Birkaç ay sonra eve tebligat geldi. Dün duruşmaya gittik. Bize avukat atanmamıştı. Tacizci de duruşmaya gelmedi. Hakim sorunca ifademizdeki gibi olayın hepsini anlattık. Sonra karar verildi ve ceza aldı. Olması gereken adalet sistemi buydu. İnanılmaz mutlu olduk. Suç basit cinsel taciz olarak belirlenmişti. Aslında hiçbir şey basit değil, tacizin hiçbir şekilde küçüğü büyüğü yok. Zaten bu kişi tacize yeltenmişti ve daha büyüğünü de yapacaktı. Biz olmasak başka birine yapacaktı. Olayların arkasındaki büyük sorunları görseler, zaten karar sistemi daha doğru olacak. Olması gereken buydu. Her şey ortadaydı, duruşmada anlattık ve çıktık. Adalet çok güzel bir şekilde işledi. Umarım bu karar daha büyük davalara, tecavüzlere, cinayetlere, çocuk istismarlarına, beraat kararı verilen davalara emsal olur. Umarım kadınlar, çocuklar, hayvanlar rahat bir nefes alır. Karar çıktıktan sonra kadın mübaşirle göz göze geldik. Gözlerim doluyor. Bu kararı hiç beklemiyorduk, çok şaşırtıcı oldu. Hakime ve savcıya çok teşekkür ediyoruz, olması gereken buydu" dedi.

"SUSMADIK"

Merve Çavuşoğlu da "Biz susmayı tercih etmedik, şikayetçi olduk. Vazgeçmedik ve o kişi hapis cezası aldı. Hakim bu cezayı vererek, bize inandığını gösterdi. Çok mutluyuz. Biz ses çıkarmazsak bu tarz kişiler, daha çok cesaret alıp, kadınlara bu durumu daha çok yaşatacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Karşıyaka İzmir 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (7)

he:

Hapis yatmayacak o ayrı. Ama her böyle yapanı yakalayıp, yargılasalar bir daha iki kere düşünerek hareket eder bu tacizciler.

8
0
yanıtYanıtla
taner:

eğer sadece koluna dokunup beraber takılalım mı demek 20 ay hapis cezasıysa çok ağır olmuş. bence pozitif ayrımcılığı abarttılar. bunu suistimal eden kadın çok olacaktır.

4
3
yanıtYanıtla
Komedi:

Ya koluna dokunup takılalım mı demenin cezası 20 ay hapis, idam etselerdi ceza az olmuş diyenlerde çıkacaktır. :D

2
5
yanıtYanıtla
perisefa:

Sizleri kutluyorum genc bayanlar, bu tür densizlere, sapiklara dur denilmeli. Ayrica hakimi de göz yummadigindan dolayi kutlarim

3
0
yanıtYanıtla
X:

iNANMAK FİİLİ YETERSİZDİR. İKNA EDİLEMEZ. . . KANIT OLMALIDIR. . . YOKSA PEK ÇOK SUÇSUZ SUÇLU OLUR. . . AYRICA KADINLARDA EN AZ YARI YARIYA MASUM DEĞİL. . .

yanıt0
yanıt0
inşallah:

inşallah hakimler tarafından bu kararların devamı gelir görmek istediğimiz manzaralar bunlar

3
0
yanıtYanıtla
abidin:

tacizdenmi ceza aldı yoksa kendisini polis olarak tanıtmaktanmı. kedimi ciğermi, kedi burdaysa ciğer nerde, eğer bu ciğerse kedi nerde. zaten ceza dediğine bakmayın 5 yıldan aşağı olduğu için ceza, karakola gövde gösterisi yapmaya gidecek imza atma bahanesi adı altında.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title