Haberler

Niğde Eski Jandarma Komutanına 5 Yıl 7 Ay Hapis Cezası

Niğde’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada eski İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın’ın yargılandığı davada karar çıktı.

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada eski İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın'ın yargılandığı davada karar çıktı.

Taşkın, Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Konya'nın Akşehir ilçesindeki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma", "suç delillerini gizleme", "resmi evrakta sahtecilik", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ile suçlanan eski İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın ve eski binbaşı U.N. için mahkeme kararını verdi. Eski İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın ve eski binbaşı U.N, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "suç delillerini gizleme", "resmi evrakta sahtecilik", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüsten beraat ederken, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Taşkın 5 yıl 7 ay 15 gün, U.N. ise 7 yıl 6 ay ceza aldı. Her iki sanığın da tutuklulukları devam ederken, aynı davada yargılanan tutuklu Astsubay Emre Özkılıç ise serbest bırakıldı. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İbrahim Taşkın Akşehir Konya Niğde 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title