Haberler

Mehmet Özhaseki: Erzincan'daki madenin fay hattına kurulduğunu ilk kez duyuyorum

Güncelleme:

Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonrası haber alınamayan 9 işçiyi arama çalışmaları yeni heyelan riskiyle durdurulurken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen madenin aktif fay hattı üzerinde kurulmasıyla ilgili soruya "İlk defa duyuyorum, ihbar kabul ediyorum, bunu araştıracağım." dedi.

13 Şubat'ta Erzincan İliç'teki altın madeninde liç yığının kaymasıyla alanda çalışan 9 işçi milyonlarca metreküplük toprağın altında kaldı. Madenin aktif fay hattı üzerinde kurulduğu Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün raporlarında ortaya çıkarken konuyla ilgili konuşan Mehmet Özhaseki "İlk defa duyuyorum, ihbar kabul ediyorum, bunu araştıracağım."

RAPORLARDA FAY HATTI

Anagold Madencilik firmasının işlettiği altın madeninin aktif olan Kuzeydoğu Anadolu Fay Hattı üzerine kurulduğu Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü raporlarında ortaya konurken yaşanan faciada ihmal olup olmadığı üzerine tartışmalar sürüyor. En son bölgede açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'a kazadan günler sonra gelmesinin gerekçesi olarak sağlık sorunlarını göstermişti. Özhaseki, katıldığı canlı yayında maden kazasıyla ilgili konuştu.

Mehmet Özhaseki: Erzincan'daki madenin fay hattına kurulduğunu ilk kez duyuyorum

YIĞIN ALTINDA KALAN 9 İŞÇİ KONTROL İÇİN GİTMİŞ

Bakan Özhaseki tv100'de Candaş Tolga Işık'ın programında madenin, aktif fay hattına kurulmasıyla ilgili soruya "İlk defa duyuyorum, ihbar kabul ediyorum, bunu araştıracağım." ifadelerini kullandı. Milyonlarca metreküplük liç yığının hareketine neden olan ve "facia" olarak değerlendirilen kaza anıyla ilgili de açıklamada bulunan Özhaseki, 9 işçiyle ilgili ayrıntıyı paylaştı. Özhaseki, 9 işçinin ortaya çıkan çatlaklar sonrası durumu kontrol etmek için gittiklerini belirtti. İşçiler arasında durumun konuşulduğunu söyleyen Özhaseki, bir işçinin gitmek istememesine karşın yola çıktığını anlattı.

MTA RAPORUNDA 10 SENE SONRA FAY HATTI SİLİNDİ İDDİASI

Madenin fay hattı üzerinde kurulmasıyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, bir belge paylaşarak Maden Tetkik Arama'nın 2013'teki raporunda görünen fay hattının 2023'teki raporda silindiğini öne sürdü.

Yavuzyılmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "MTA'nın, Erzincan İliç'teki Anagold maden sahasının tam altından geçen Ovacık fay hattı-Munzur segmentini resmi fay haritasından sildiğini tespit ettik. 2013 yılı MTA haritasında bulunan fay hattı, 2023 yılında yayınlanan haritada yok! Kaynak: Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü 2013 ve 2023 yıllarına ait Resmi Diri Fay Haritaları."

Mehmet Özhaseki: Erzincan'daki madenin fay hattına kurulduğunu ilk kez duyuyorum

Mehmet Özhaseki: Erzincan'daki madenin fay hattına kurulduğunu ilk kez duyuyorum

Kaynak: Haberler.com / Selahattin Demirel - 3.Sayfa

Mehmet Özhaseki Erzincan İliç Gündem 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500

Yorumlar (32)

ARSLANOĞLU Hakan:

Türkiye topraklarından 39 ton altın çıkarılıyor 38 tonu dışarıya gidiyor. Gerçekten çok üzücü bir durum.

348
20
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

tam bağımsız değil sömürülen bir ülkeyiz

yanıt235
yanıt5
Tutankamon Hoca:

aman padişahımız bu koınuların konuşuldugunu duymasın cok üzülür ülke sömürülsün söğüşlesin ama saltanatta devam etsin şimdi hep birlikte padişahım cok yaşa

yanıt174
yanıt17
CAN:

maden ocaklarında çıkarılan altın ın alıcısı merkez bankasıdır çıkarıp merkez bankasına satarlar merkez almazsa devlet payı kesilip dışarı çıkarılır izinle izinsiz dışarı çıkaramazlar. herşeyide siyasete bağlamayın maden kanunlarını okuyun ezbere yazmayın

yanıt21
yanıt83
Gamer Amca Tv:

bildiginden mi konusuyorsun ?

yanıt15
yanıt27
Şerif Ali:

ARSLANOĞLU Hakan: Bende ilk duyduğumda şaşırmıştım. Sonra araştırdım MT' da çalışan birilerine arkadaşlar vasıtasıyla sordurduk maalesef doğruymuş. Yer altı madenlerimiz %97 yabancı şirketlere gidiyor. MTA da aldığımız bir haberde Erzurum Karayazı ilçesinde çok büyük bir mera alanında ABD ve Kanada şirketleri bir Türk şirketi adı altında siyanürlü altın arama yapılacak. Tüm evrak işlemleri tamamlanmış. yeni yüzyılın Sömürgeciliği.

yanıt43
yanıt0
SMMM:

SANKİ ÜLKEYİ BUNLAR YÖNETMİYOR

237
13
yanıtYanıtla
anti mizantropist:

Hayır bunlar yönetmiyor, ülke bir yerden duygusal olarak yönetiliyor, yo mekan ile yeterince duygusal bağ kurabilirsen bir yerden her türlü imkan sağlanıyor.

yanıt18
yanıt27
Onemli Degil:

Yok Yaww ? Neden Millet Senden Once Duyuyor ?

170
7
yanıtYanıtla
A.EMRAH EREN:

Bunlar şimdi iyi polis kötü polis oynayıp paçayı kurtarmaya mı bakıyor merak etmeyin hepsinin hesabı tek tek sorulacak Ak koyun kara koyun ortaya çıkacak bunlar son çırpınışlar

132
12
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title