Haberler

Koçkar Şehitlerine anma etkinliği düzenlendi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Koçkar Mahallesinde 1990'lı yıllardan şimdiye kadar çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK mensuplarıyla girdikleri çatışmalarda şehit olan güvenlik korucuları ile hunharca katledilen sivil şehitler düzenlenen törenle anıldı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Koçkar Mahallesinde 1990'lı yıllardan şimdiye kadar çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK mensuplarıyla girdikleri çatışmalarda şehit olan güvenlik korucuları ile hunharca katledilen sivil şehitler düzenlenen törenle anıldı.

Törene Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Özgür, İlçe Emniyet Amiri Selim Toptan, daire amirleri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

Törende konuşan Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet, ilçelerinin her karış toprağının şehit kanıyla sulanmış mübarek bir toprak olduğunu söyledi. Gözlet, "Tarihler boyunca Kulplu hemşehrilerimiz canı pahasına bu toprakları, bu vatanı gözünü kırpmadan savunmuşlardır. Birinci dünya savaşında şehit olan 200'e yakın askerimiz Kulp Kara Şehitliğinde yatmaktadır. Terörle mücadele döneminde ilçemizde 143'ü sivil vatandaş olmak üzere 266 canımız şehit edildi. Bu anlamda vatanımızın birliğini, beraberliğini hain terör örgütlerine karşı savunan hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan mücadelede çok önemli yere geldik. İnşallah bu coğrafya, bu topraklar bundan sonra terörle değil, hep hizmetlerle, güzelliklerle anılacaktır. Bu vesileyle bütün şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır ve yaşayan gazilerimize sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Hakan Çağıran tarafından şehitler için dua okundu. Daha sonra Kulp Kaymakamı Gözlet ile beraberindekiler, şehit aileleri ile bir araya gelip sohbet edip taleplerini dinledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Diyarbakır Kulp PKK 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title