Haberler

Haciz sırasında avukatın yanağını ısıran kişiye 2 yıl 6 ay, annesine 3 yıl 1 ay hapis

Güncelleme:

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde haciz işlemi sırasında avukatı yanağından ısıran ve icra memuruna da hakaret eden saldırgana 2 yıl 6 ay, haciz işlemine elinde bıçakla direnen kişiye de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde haciz işlemi sırasında avukatı yanağından ısıran ve icra memuruna da hakaret eden saldırgana 2 yıl 6 ay, haciz işlemine elinde bıçakla direnen kişiye de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Bursa Barosundan yapılan açıklamaya göre, 27 Temmuz 2018'de Orhaneli ilçesine bağlı Göynükbelen Mahallesi'nde avukat Cüneyt Bülent Şeker, müvekkilinin koyun sattığı Konuk ailesinin 80 koyununu haczetmek üzere gittiklerinde dirençle karşılaştı. Sanık Ömer Konuk, Şeker'in yanağını ısırırken annesi Sevim Konuk da elinde bıçakla haczi önlemeye çalıştı. Bu arada icra memuru Mustafa Sekmen de ağır hakarete maruz kaldı.

Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, hakim sanık Ömer Konuk'a "görevi yaptırmamak için direnme" ve avukat Şeker'e yönelik "kasten yaralama" suçlarından toplam 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Diğer sanık anne Sevim Konuk ise yargı görevi yapan kişilere görevi yaptırmamak için direnme suçunu bıçakla işlediği için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nin sanıklara verdiği cezayı az bulan avukat Cüneyt Bülent Şeker, davayı Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı.

Şeker dilekçesinde, sanık Ömer Konuk'un kamu görevlisine hakaret suçunun sabit olduğunu, bu konuda verilen beraat kararı ile mala zarar verme suçundan verilen beraat kararının da hatalı olduğunu, iki kararın da kaldırılarak sanığın bu iki suçtan da cezalandırılmasını istedi. Şeker ayrıca, olay sırasında ceketinin yırtıldığını ancak bunun jandarma tarafından delil olarak teslim alınmadığını ifade etti.

Şeker ayrıca, hüküm kurulurken kendisinin "yargı görevi gören kişi" olarak değerlendirilmediğini ve cezanın alt sınırdan verildiğini belirterek, dilekçesinde "TCK 87/1-c'ye göre kasten yaralama fiili, mağdurun yüzünde sabit ize neden olmuşsa belirlenen ceza 5 yıldan az olamaz. Bu nedenle mahkemece verilen ceza yasaya aykırı olup kaldırılması gerekmektedir. Ayrıca, Bursa 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki talimat duruşmasında, ifademi esas mahkemesinde vereceğimi beyan etmeme rağmen mahkemece tarafıma tebligat yapılmayarak, beyanım alınmadan karar verilmesi de usul ve yasaya aykırıdır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

İcra Memuru Orhaneli Bursa 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title