Haberler

Eylül Yağlıkara cinayetinde sanığın annesini 15 yıl cezadan telefondan gelen sinyal kurtardı

Güncelleme:

8 yaşındaki Eylül Yağlıkara cinayetinde, sanık Uğur Koçyiğit'e yardım etmek ve küçük kızı hürriyetinde yoksun bırakma suçlarından toplam 15 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırılan, ancak istinafta tüm suçlardan beraat ettirilen anne Huriye Koçyiğit hakkında verilen hükmün gerekçesi açıklandı. Uğur Koçyiğit'in telefon sinyalleri incelenerek olayın gerçekleştiği saat tespit edildi. Buna göre anne Koçyiğit'in, sanığın eylemlerini gerçekleştirdikten sonra mahalleye döndüğüne karar verildi.

Ankara Polatlı'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Eylül Yağlıkara cinayetinin faili Uğur Koçyiğit, ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezasına çarptırılmış, karar istinaf mahkemesi tarafından da onanmıştı. Anne Huriye Koçyiğit de, çocuğu kasten öldürmeye yardım suçundan 13 yıl 4 ay, çocuğu hürriyetinden yoksun kılma suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Ancak karar, Ankara Bölge Adliyesi 2. Ceza Dairesi'nden dönerek anne Koçyiğit tüm suçlarda beraat etmişti. Kararın gerekçesi de geçtiğimiz günlerde açıklandı.

"YARDIM ETTİĞİNE İLİŞKİN TANIK BEYANI YOK"

Gerekçede, suçun işlenmesi sırasında veya öncesinde anne Koçyiğit'in sanığa yardım ettiğine ilişkin görgü ve bilgi içeren bir tanık beyanı bulunmadığı belirtildi. Gerekçede, iletişim tespit tutanakları içeriklerinin de yorum ve kanaatten oluşan konuşmalardan ibaret olduğu, doğrudan görgü ve bilgiye dayanmadığı ifade edildi.

ANNE, OLAY GERÇEKLEŞTİKTEN SONRA MAHALLEYE DÖNMÜŞ

Sanık Uğur Koçyiğit'in telefonunun olay günü saat 12.59'da Uzunbeyli Köyü'nden sinyal verdiği, bu saatten sonra küçük Eylül'ün kaybolduğunun anlaşıldığı aktarılan gerekçede, aynı gün saat 15.01'e kadar sanığın baz bilgisinin yine Uzunbeyli olduğu dikkate alındığında, anne Koçyiğit'in sanığın eylemlerini gerçekleştirdikten sonra mahalleye döndüğü yönünde kanaat oluştuğu kaydedildi.

AİLE İTİRAZ ETTİ, KARAR ÜST MAHKEMEYE TAŞINDI

Beraat kararını üst mahkemeye taşıyan Yağlıkara ailesi avukatları ise, itiraz dilekçesinde, Eylül'ün kaybolmasının ardından yapılan arama faaliyetleri sırasında tanıkların, sanıkların evinde köpeklerle arama yapılacağının söylenmesinin ardından, anne Koçyiğit'in telaşlanarak eve gittiği beyanlarına yer verildi. Ayrıca anne Koçyiğit'in ifadeler sırasında özellikle oğlunun evden çıkmadığını belirterek onu himaye etmeye çalıştığı kaydedildi. Dilekçede, anne Koçyiğit'in oğlu ile saat 13.20 ve devamındaki telefon görüşmelerini açıklayamadığı belirtilirken, ikilinin savunmalarında birbiriyle çelişkiye düşen ifadeleri olduğu dile getirildi.

Kaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe - 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (3)

Çınar Saraç:

Ülkede bir gram adelet varsa ben adam değilim

101
8
yanıtYanıtla
Milliyetçi:

Allahınızdan bulun her şeyi gören rabbimden mi saklıyorsunuz elbetki adalet yerini bulur. o sabinin iki eli yakanızda olsun bunu yapanlar kimlerse

69
5
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Hergün onlarca şiddet, cinayetlere, zavallı masum ve savunmasız çocuklara ve masum hayvanlara eziyet ve işkence haberletine şahit oluyoruz. Bu nasıl bir devlet, nasıl bir adalet sistemidir.Devlet yönetimi ve kurumları halkının vatandaşlarının adalet sistemindeki çarpıklığa olan tepkisini, memnuniyetsizliğini, haber sitelerinde vatandaşlarının Haklı eleştiri yorumlarını, neden görmezden ve duymazdan geliyor.

28
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title