Haberler

Dublin'de olaylı gecenin bilançosu netleşti: 34 gözaltı11 polis aracı, 3 otobüs ve 1 tramvay yakıldı, 13 dükkan hasar gördü

Güncelleme:

- Dublin'de olaylı gecenin bilançosu netleşti: 34 gözaltı 11 polis aracı, 3 otobüs ve 1 tramvay yakıldı, 13 dükkan hasar gördü İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir okulun önünde gerçekleştirilen bıçaklı saldırının ardından yaşanan şiddet olaylarında 11 polis aracı, 3 otobüs ve 1 tramvayın...

- Dublin'de olaylı gecenin bilançosu netleşti: 34 gözaltı

11 polis aracı, 3 otobüs ve 1 tramvay yakıldı, 13 dükkan hasar gördü

DUBLİN - İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir okulun önünde gerçekleştirilen bıçaklı saldırının ardından yaşanan şiddet olaylarında 11 polis aracı, 3 otobüs ve 1 tramvayın ateşe verildiği, 13 dükkanın büyük hasar gördüğü veya yağmalandığı, 34 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Parnell Meydanı'nda bir okulun önünde dün akşam gerçekleştirilen bıçaklı saldırı sonrası sokakları savaş alanına çeviren şiddet olaylarının bilançosu belli oldu. İrlanda Emniyet Müdürlüğünden Drew Harris düzenlediği basın toplantısında, 11 polis aracının, 3 otobüsün ve 1 tramvayın ateşe verildiğini, 13 dükkanın ciddi hasar gördüğünü veya yağmalandığını açıkladı. Harris çıkan olaylar nedeniyle 34 kişinin gözaltına alındığını, yerel saatle 20.30-21.00 arasında sükunetin yeniden sağlandığını ifade etti. Harris ayrıca 1'i ağır olmak üzere çok sayıda polis memurunun yaralandığını aktardı.

İrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee ise yaptığı açıklamada bazı kişilerin söz konusu trajik olaydan yararlandığını belirterek, "Bu korkunç saldırıyı bölücülük tohumları ekmek ve şehir merkezimizi savaş alanına çevirmek için kullanan bir grup insan, haydut ve suçlu var" ifadelerini kullandı.

Dublin'de olaylı gece

Parnell Meydanı yakınlarındaki Gaelscoil Cholaiste Mhuire adlı okulun önünde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 3'ü çocuk 5 kişi yaralanmıştı. Saldırgan gözaltına alınırken, saldırının terörle bağlantılı olmadığı belirtilmişti. Saldırganın yabancı uyruklu olduğuna dair iddiaların yayılmasının ardından kalabalık bir grup, sokağa çıkmıştı. Polisin "dağılın" yönündeki uyarılarını dikkate almayan göstericiler çok sayıda aracı ateşe verip dükkanların camlarını kırmıştı. Şiddet olaylarında dönüşen gösteride polis ile göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, şiddet olaylarının bir "holigan grup" tarafından çıkarıldığı vurgulanarak, "İnsanlardan sorumlu davranmalarını, sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilere ve söylentilere kulak asmamalarını istiyoruz" denilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Dublin Güvenlik 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title