Haberler

Brezilya felaketi yaşıyor! Sel ve toprak kayması nedeniyle 35 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde etkili olan sağanak yağışların neden olduğu sel ve toprak kayması felaketinde 35 kişi hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü Rio Karnavalı yaşanan felaket nedeniyle iptal edilirken, Sao Sebastiao Belediye Başkanı Felipe Augusto, "Kurtarma ekiplerimiz birkaç bölgeye ulaşamıyor. Bu çok karmaşık bir durum" diye konuştu.

Brezilya'nın güneydoğusunda etkili olan şiddetli yağışlar Sao Paulo eyaletinde sel ve toprak kayması felaketine neden oldu. Eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, aralarında 7 yaşında bir çocuğun da bulunduğu en az 35 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

KAPANAN YOLLAR YENİDEN AÇILIYOR

Arama-kurtarma ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürürken, sel ve toprak kayması nedeniyle kapanan yollar da yeniden açılıyor.

Brezilya felaketi yaşıyor! Sel ve toprak kayması nedeniyle 35 kişi hayatını kaybetti

RIO KARNAVALI İPTAL EDİLDİ

Şiddetli sağanak yağışların neden olduğu toprak kayması nedeniyle Sao Sebastiao, Ubatuba, Ilhabela ve Bertioga'da Rio Karnavalı çerçevesinde düzenlenecek kutlamalar iptal edildi.

Brezilya felaketi yaşıyor! Sel ve toprak kayması nedeniyle 35 kişi hayatını kaybetti

"BU ÇOK KARMAŞIK BİR DURUM"

Sao Sebastiao'da çok sayıda kişinin kaybolduğunu ve 50'den fazla evin de yıkıldığını söyleyen Sao Sebastiao Belediye Başkanı Felipe Augusto, "Kurtarma ekiplerimiz birkaç bölgeye ulaşamıyor. Bu çok karmaşık bir durum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sao Paulo Brezilya Rio 3.Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

Nurullah Ak:

Brezilya da din yok iman yok ne olacaktı ki?

1
48
yanıtYanıtla
Mehtap Böyük:

Dinle imanla ne alakası var bizde din iman olmadığı için mi Kirkbin kişi enkaz nkaz altında kaldı.jaonya olduğu gibi ataist ama kimse ölmüyor doğal afetlerde ona ne diyeceksin

18
4
yanıtYanıtla
adem tutak:

Çok karmaşık bir durum

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title