Haberler

10 Gün Önce Beraat Eden Eski Yüzbaşı Gaybubet Evinde Yakalandı

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde silahlı terör örgütüne üye olmak ve darbeye teşebbüse yardım etmek suçlarından yargılandığı davadan 10 gün önce beraat eden eski 3. Ana Jet Üs Komutanlığı İstihbarat Müdürü Yüzbaşı Kenan Şahin, mahrem yapılanmasında müdür pozisyonunda aranan 2 zanlıyla birlikte FETÖ'nün hücre evinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi gecesi yıllık izindeyken memleketi Malatya'dan yola çıkarak Konya'ya gelen 3. Ana Jet Üssü eski İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Kenan Şahin, savaş harekat merkezinde darbecilerle toplantı yaptıktan sonra yakalandı.

"İngilizce kitaplarımı almak için geldim"

Kenan Şahin, yargılandığı mahkemedeki savunmasında "FETÖ üyesi değilim. 15 Temmuz akşamı 21.30'da çalışma kitaplarımı almak için üsse geldim. Darbe kalkışması olunca da dışarıya çıkışlar kapatıldığı için üs içerisinde kaldım" diyerek kendisini savundu. İzindeyken üniformasını giyen ve tanık olarak mahkemede dinlenen Nöbetçi Amir Gülçin Kır'a "çağırdılar izni yarıda bırakıp geldim" diyen yüzbaşı, hakkındaki ifadelere rağmen 31 Mayıs'ta Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 31 sanıkla birlikte yargılandığı davada silahlı terör örgütüne üye olma ve darbeye teşebbüs suçlarından beraat etti.

Gaybubet evinde yakalandı

Kenan Şahin hakkında mahkemenin verdiği beraat karar tartışılırken, Konya KOM Şube Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde tespit ettikleri gaybubet evine gece baskın yaptı. Evde, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasında müdür pozisyonunda görev yapan Mehmet Aslancan ve Mehmet Koçak ile 10 gün önce darbe teşebbüsüne yardım suçundan beraat eden eski yüzbaşı Kenan Şahin yakalandı. Mehmet Aslancan'ın üzerinden 1, Mehmet Koçak'ın üzerinde de 3 farklı sahte kimlik bulundu. Evde yapılan aramada 'FALCON' uygulaması yüklü 5 cep telefonu, 8 bin dolar, 18 bin lira para ve örgüt tarafından dağıtılan marketlere ait alışveriş kartları ele geçirildi. 3 zanlı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Yüzbaşı Kenan Şahin'in FETÖ üyelerinin yürüttüğü askeri casusluk soruşturmasının bilirkişisi olan yüzbaşı ağabeyi Cihan Şahin İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde "gelene ateş edin mermilerinizi boşa harcamayın" talimatı verirken polis tarafından öldürülmüştü. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kenan Şahin Konya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title