Haberler

21 Eylül Dünya Barış Günü

Nilüfer Belediyesince 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen konserde Candan Erçetin ve Kardeş Türküler grubu sahne aldı.

Nilüfer Belediyesince 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen konserde Candan Erçetin ve Kardeş Türküler grubu sahne aldı.

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda "sen gel ki barış gelsin" sloganıyla düzenlenen konser öncesi konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dünya Barış Günü'nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün değerini daha iyi anladıklarını söyledi.

Bozbey, hem Türkiye, hem de dünya için barış dolu bir gelecek dilediklerini belirterek, "Şarkılar sabır ve çile makamından çıksın. Barış yaylalarda otlak, ovalarda ırmak olsun, yağsın yurdumun dört bir yanında ve hepimizi sarsın. Susturmak isteseler de 'sen gel ki barış gelsin' demeye devam edeceğiz. Egemen güçlerin hain planlarına inat bir olacağız, on olacağız, yüz, bin, milyon olacağız. Bizi susturmaya çalışanlara sevgi, birlik ve beraberlikle birbirimize sımsıkı sarılarak, dayanışarak karşı duracağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Kardeş Türküler grubu, alanı dolduran binlerce kişiye farklı dillerdeki şarkılarını seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Candan Erçetin, parçalarını Kardeş Türküler grubuyla söyledi.

Konsere gelen vatandaşlar da keyifli dakikalar yaşadı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dünya Barış Günü Kardeş Türküler Candan Erçetin Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title