Haberler

20 Yazar 70 Okulda Öğrencilerle Bir Araya Gelecek

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi’nin 2015-2016 yılı ilk programı gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi'nin 2015-2016 yılı ilk programı gerçekleştirildi. Proje kapsamında 20 yazar 70 okulda öğrencilerle bir araya gelecek.

Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu Projesi kapsamında çok önemli yazarlar ve sanatçılar Malatyalı sanatseverlerle buluşacak. 2016 yılının Haziran ayına kadar devam edecek proje kapsamında davet edilen 20 yazar 70 okulda öğrencilerle bir araya gelecek. Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu Projesi'nin ilk konuğu Yazar Ahmet Turgut oldu. "Hz. Hasan ve Özlenen İç Barış" konulu panel için Malatya'ya gelen yazar Turgut'un programı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Beydağı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, projenin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Polat, "Bizler yerel yöneticiler olarak çok çeşitli alanlarda görev yapıyoruz. Ama çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimi için yazarlarla buluşmasını amaçlayan projeyi çok önemsiyoruz. Allah'ın (c.c.) Kuran-ı Kerim'de ilk emri 'Okudur.' Burada tefsir oku, hadis oku, tıp oku, uzay oku, insan oku falan demiyor sadece 'Yaradan Rabbinin adıyla oku' diyor. Okumayı asla sınırlandırmıyor, herhangi bir alanda okumayı önermiyor, hepimizin dünyayı, insanı, tarihini, tefsiri, Peygamber Efendimizi okumamız gerekiyor. Projenin üçüncü dönemi hayırlı ve uğurlu olsun. Proje kapsamında 20 yazardan sekizi halka açık konferanslar düzenleyecek. Bugün Ahmet Turgut'un okullarda gerçekleştireceği söyleşisinin ardından akşam Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konferansla başlayacak" diye konuştu. Üç yıldır devam eden Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi'nin bu eğitim-öğretim döneminde "Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu" olarak devam edeceğini belirten Kaymakam Babahanoğlu, 20 yazarın çeşitli söyleşi, imza kampanyası ve konferans düzenleyeceğini kaydetti. Babahanoğlu, "Geçtiğimiz yıl 13 olan yazar sayısını bu yıl 20'a çıkardık. Bu sene Valimizin de katkılarıyla yaklaşık 225 bin TL'lik SODES Projemiz kabul oldu. Bu sayede ülkemizin önemli yazarların kitaplarını alacağız. Okullardaki kütüphanelere dağıtacağız, ardından öğrencilerimiz yazarlarla buluşacak. 20 yazarın 8'i halka açık konferans düzenleyecek. Bugün Ahmet Turgut'un söyleşisi ve akşamki konferansla başlayacak olan projemiz 2016 yılının Haziran ayına kadar devam edecek. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ında bu projeye çok büyük katkıları oldu" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu Projesi'nin ilk konuğu olan Yazar Ahmet Turgut, kısa bir söyleşide bulundu. Ahmet Turgut daha sonra öğrencilere kendi kitabını imzalayarak dağıtımını yaptı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ahmet Turgut Uğur Polat Yeşilyurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title