Haberler

18 Yaşını Dolduran İşsiz ve Okumayan Gençleri SGK Borçlandırıyor

Güncelleme:

1 Ocak 2012 günü başlayan zorunlu GSS kapsamına göre, 18 yaşını dolduran erkek çocuğu okumuyor ve çalışmıyorsa yüklü miktarda SGK prim borcu ile karşılaşıyor.

Sosyal güvenlik Uzmanı Ali Tezel çalışmayan gencin gelir testinin ailesinin harcamasına göre tespit edildiğini ve bu doğrultuda yapılan hesaplama ile 18 yaşındaki erkek çocuklarına prim borcu çıkarıldığını açıkladı. Tezel, ailelerin 18 yaşından sonra kendi üzerinden çocuğuna sağlık yardımı verememesini, ancak çocuğun gelir testinin aile bireylerinin harcamalarına göre belirlenmesine tepkili.

LİSEYİ BİTİREN GELİR TESTİNE

Tezel, Liseyi bitiren 18 yaşından büyük gençlere ise üniversiteye hazırlanıyor dahi olsa SGK'nın 112 lira aylık GSS prim borcu çıkarıdığını belirtti. Tezel açıklamasına şöyle devam etti. "SGK, 18 yaşındaki bireye gelir testi davet yazısı çıkarıyor, yazıda bu yazıyı aldığın andan itibaren 1 ay içinde Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına git ve gelir testi yaptır deniyor. Çocuk bir ay içinde gelir testine gitmezse de bu borç geriye doğru 112 liradan 224 liraya çıkarılıyor. Bir ay içinde gelir testine giderse de bu kere de ailenin kişi başına düşen gelirine göre 38 lira, 112 lira ve 224 lira olabiliyor. (Kaynak:Sözcü)


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ali Tezel Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (64)

SSSS:

hiçbirşey yapmasam yine borç geliyor NE LANN BUUUUU. . EKMEKTEMİ YEMİYEKKKKK

98
0
yanıtYanıtla
erzurumlu:

Hem reşitsin diyip aileden ayrı birey kabul ediyor, hem de ailenin gelirine gore reşit bireyi borçlandıriyor. Yaman çelişki!!!

48
0
yanıtYanıtla
Tetik:

Kardeşim zorla borçlandırıp gasp ediyorlar o kadar sigorta yaptırmak istesem özel hayat sigortası yaptırırım aylık 150 ssk ya vericeğime emekliliğim olur hiç yoktan yaptıkları yasal değimiş ödemeyin sava açın yaşı geçip okuyanlar aile sigortasından yararlanamıyo ama onlar üzerinden gelir testi yapılıyo saçmalık

35
0
yanıtYanıtla
cihan:

onlar konuşur ak parti yapar

31
3
yanıtYanıtla
SGK MAĞDURU:

SGK SENEYE KARA GEÇECEKMİŞ BU KADAR SOYARSAN GEÇER TABİ

31
1
yanıtYanıtla
SEYFİ TOSUN:

EY GENÇLER BU BİR SOYGUNDUR. SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI ORTADAN KALKMIŞ. İŞSİZ GENÇLERE BORÇ ÇIKARTIYORLAR BU NASIL KANUN. BAZI PARTİLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

31
0
yanıtYanıtla
GAZİANTEPLİ:

Ben böyle hükümetin de ona oy verenin de taaa!!

24
5
yanıtYanıtla
DDDDDDDD:

AKP. . . . . . . . . . . . . . KEDİ. . . . . . . . KAFASINA. . . . . . . . . . . . . . GÖRE. . . . . . . . . . YASA. . . . . . . . . . . . . ÇIKARDI. . . . . . . . . . . ÇALIŞMAYAN. . . . . . . . . . İNSAN. . . . . . . . . . . . . . DEVLETE. . . . . . . . . . . . . . NASIL. . . . . . . PARA. . . . . . . . . . . VERSİN

25
1
yanıtYanıtla
jhhg:

hastaneye gidip muayene oluyon, ilac yazdiriyon ama babanin hastenesine mi gidiyon

yanıt0
yanıt5
Alper Kahraman:

özelleştire özelleştire satacak birşey kalmayınca doğal olarak vatandaşı sömürmek en kolay yol. Desemki algı operasyonu var sanki Türkiyede dört partiden başka parti yokmuş gibi mecburen bunlara oy vereceksiniz der gibi al ötekini vur berikine hepsi aynı hangisi kanun teklifi sundu bu olay için?

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title