Haberler

11.Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru "Mersin Türkülerini Opera Formunda Arıyor"...

11.Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında "Mersin Türkülerini Opera Formunda Arıyor" sloganıyla düzenlenen beste yarışmasında, Yalçın Özgüngör'ün opera formunda bestelediği "Pınarbaşı Ben Olayım" türküsü izleyici oylarıyla birinci seçildi.

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında "Mersin Türkülerini Opera Formunda Arıyor" sloganıyla düzenlenen beste yarışmasında, Yalçın Özgüngör'ün opera formunda bestelediği "Pınarbaşı Ben Olayım" türküsü izleyici oylarıyla birinci seçildi.

Tertip komitesi tarafından bestelenmesi için önerilen "Aşağıdan Gelende" ve "Pınarbaşı Ben Olayım" adlı eserler, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları bas bariton Hasan Alptekin, mezzo soprano Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı ile soprano Işıl Cavga Bölükbaşı tarafından Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmada seslendirildi.

Mimoza, Yasemin, Orkide ve Papatya rumuzlu sanatçılar "Aşağıdan Gelende", Açelya, Menekşe ve Karanfil rumuzlu sanatçılar ise "Pınarbaşı Ben olayım" adlı eserlerin besteleriyle yarışmaya katıldı.

Eserlerin seslendirilmesinin ardından geçilen izleyici oylamasında 21 oy alan Yalçın Özgüngör'ün opera formunda bestelediği eser birinci olunca, eşi Selin Özgüngör mutluluk gözyaşları döktü. Oylamada Açelya rumuzlu Eren Başbuğ'un bestelediği "Pınarbaşı Ben Olayım" 19 oyla ikinci, Menekşe rumuzlu Can Bekir Bilir'in bestelediği "Pınarbaşı Ben Olayım" 17 oyla üçüncü oldu.

Festival sanat yönetmeni Remzi Buharalı, sonuçların açıklanması sırasında, yarışmaya katılan eserlerin anonim olduğunu ve sanatçı Musa Eroğlu tarafından Türk halk müziği dağarcığına kazandırıldığını söyledi.

Bestelerin hepsini beğeniyle dinlediğini dile getiren Buharalı, "Atatürk'ün işaret ettiği gibi bize ait müziklerin, evrensel müzikle buluşturulduğu geceye hep birlikte tanıklık ettik. Bu parçaların dünya prömiyerlerini de hep birlikte burada dinledik. Bu eserler dünyanın neresinde seslendirilirse seslendirilsin hepsinin altına 'Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında prömiyeri gerçekleştirilmiş' ibaresi yazacak" dedi.

Sonuçların açıklanmasının ardından salonda bulunan Adana Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmeni Yalçın Özgüngör, kürsüye çağrıldı. Bu sırada eşinin mutlu gününü fotoğraf makinesiyle çeken Selin Özgüngör gözyaşlarını tutamadı.

Yarışmaya 2 eserle katıldığını belirten Yalçın Özgüngör, "Diğer esere çok çalışmıştım. Birinci olan esere fazla zaman ayıramadım. Ona rağmen birinci seçildi. Demek ki duygunun ne zaman ortaya çıkacağı belli değil. Biz de oy kullandık. Ancak diğer esere oylarımızı verdik. Bestemin birinci seçilmesine destek veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Birinci gelen Özgüngör'e 5 bin TL'lik ödülü, 30 Nisan Pazartesi Anadolu Ajansı'nın da basın sponsoru olduğu Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin açılış konserinde verilecek.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Remzi Buharalı Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title