Haberler

100. Yıl Sanayi Sitesi'ne Arsa Tahsisi Yapıldı

AK Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Çalatlı köyü mevkisinde yapılması planlanan 100. Yıl Sanayi Sitesi'ne talep edilen arsa tahsisinin yapıldığını bildirdi.

AK Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Çalatlı köyü mevkisinde yapılması planlanan 100. Yıl Sanayi Sitesi'ne talep edilen arsa tahsisinin yapıldığını bildirdi.

Yozgat'ta mevcut sanayi sitesinin şehir içinde kaldığını, ihtiyaca cevap vermekte zorlandığını kaydeden Milletvekili Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurulacak sanayi sitesi için 550 dönümlük arsa tahsisinin yapıldığını söyledi.

Tahsis edilen arsaya 500 iş yerinden oluşan otel, cami ve sosyal donatıları olan modern bir sanayi sitesi kuracaklarını kaydeden Başer, şöyle konuştu:

"Yeni sanayi sitesinin kurulacağı alanda mera bulunuyordu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, mera alanlarının ticari alanlara tahsisi hususunda bakanlık çok katı davranıyor. Birçok mera alanı tahsis talepleri bakanlıkça geri çevriliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşerek müspet netice aldık ve buradaki meranın sanayi sitesi yapılması için tahsisi sağlandı."

Başer, 100.Yıl Sanayi Sitesinin yapılacağı bölgede havaalanı ve yeni organize sanayi bölgesinin de yer aldığını anlatarak, "Sanayi sitesi ile organize sanayi bölgesi birbirine entegre olacak. Havaalanı, organize sanayi bölgesi ve yeni sanayi sitesi ilimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Yapılan eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık ile sanayi yatırımlarıyla ilimiz adeta bir şantiyeye dönüşecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Başer Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title