Haberler

10 Yıldır Atıl Durumdaki Fabrikayı İki İşadamı Satın Aldı

Amasya'da 10 yıldır atıl haldeki iplik fabrikası, kentteki iki işadamı tarafından ortak yatırımla 11 milyon dolara satın alındı.

Amasya'da 10 yıldır atıl haldeki iplik fabrikası, kentteki iki işadamı tarafından ortak yatırımla 11 milyon dolara satın alındı.

Amasya Yeni Sanayi Sitesi'nde bulunan ve 10 yıldır atıl vaziyette bekleyen iplik fabrikası için Amasyalı iş adamları Hasan Ali Cesur ve Mehmet Top devreye girdi. İki ortak İstanbul'da bir işadamına ait fabrikayı 11 milyon dolara satın aldı. 116 bin 172 metre kare arsa üzerine kurulu 64 bin 769 metre kare kapalı alanı olan fabrikanın içindeki makinelerin yenileneceği belirtildi.

İş adamı Hasan Ali Cesur, fabrikanın faaliyete geçmesinin kentin ekonomisine olumlu katkıda bulunacağını söyleyerek, "İlimizin ekonomisini canlandırmak için büyük bir yatırım yaptığımızı düşünüyorum. Fabrikanın 10 yıldır atıl durması da Amasya'mıza için büyük bir kayıptır. Bir an önce bu bölgenin ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Amasya'mızdaki işsizlik sorunu ancak istihdamla çözülebilir. Bu yatırımın diğer iş adamlarımıza da örnek olmasını da istiyorum" diye konuştu.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Amasya Şubesi üyeleri fabrikaya giderek inceleme yaptı. - Amasya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Ali Cesur İstanbul Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title