Haberler

10 Aylık Oğluyla Şehit Olan Eşinin Doğum Gününü, Mezarı Başında Kutladı (2)

ANNE DEMİR: YAVRUMA DOYAMADIM

10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa ile birlikte şehit olan Nurcan Karakaya'nın doğum gününde, anne Suudiye Demir, kızının cenaze töreninde askerlerin taşıdığı fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Kızının doğum gününü evlenene kadar hep birlikte kutladıklarını, evlendikten sonra da telefonla kutladığını söyleyen anne Demir, şöyle dedi:

"Öğleden sonra mezarına gideceğim yavrumun, doğum gününü kutlamaya. Yavrumun doğum gününü mezarında kutlayacağım gelirmiş aklıma. Yaktı, kavurdu yavrum bizi. Yavrum, yavrusunu kimseye vermiyordu, yavrusunu da aldı gitti kuzum. Öpmeye doyamıyordum öpmeye. O günden beri göğsümde duruyor vesikalık resmi yavrumun, kuzumun. Kuzuma doyamadım, ben kuzuma doyamadım, kuzum dünyaya doyamadı. Öpmeye doyamıyordum kuzumu. Doğum gününü evlendikten sonra beraber kutlamadık, telefonda kutladık. Evlenmeden önce her yıl kutluyorduk yaş günlerini. Ağabeyleri, bacıları toplanıp kutluyordu. Balonlar, bayraklar, süsler asıyorlardı, 'bizim küçüğümüz, bizim sonumuz' diye kutluyorlardı. Yavrum çok merhametliydi, hepsinin acısına koşardı. Evi çok süsleyip doğum günü partileri yaptılar yavruma ama evlendikten sonra hep telefonda kutladılar. Cuma günleri arardı, 'Canım annem cuman mübarek olsun, dualarında beni unutma' derdi. Oraya gidince sürekli aradım yavrumu. 'Yavrum kapıya, bacaya çıkma, kapını kimseye açma' derdim. Kocası iki haftadır dağdaydı, her gün konuşurduk. Yavruma doymadım, topraklar doysun bundan sonra yavruma. Kocam öleli 14 sene oldu. Zor büyütmüştüm yavrularımı. Babası vefat edince yavrum dördüncü sınıftaydı, ağabeyini baba bilmişti. Her derdini ağabeyine anlatırdı."

OĞLUNUN ADININ VERİLDİĞİ OKULU ZİYARET ETTİ

Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya da, Şarkışla'da şehit oğlu Bedirhan Mustafa'nın adının verildiği anaokulunu ziyaret etti. Okulu gezen baba Karakaya, şunları söyledi:

"Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Çok teşekkür ediyorum şehidimizin adını yaşattıkları için. İnşallah buradan benim oğlum gibi vatan için seve seve canını verecek binlerce Bedirhan çıkar. Vatana, millete hayırlı, uğurlu binlerce Bedirhan'lar, Mustafa'lar çıkar inşallah. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Nurcan'lar ölecek, Bedirhan'lar şehit olacak. Türk bayrağımızın dalgalanmasını hiç kimse engelleyemeyecek. Türkiye bir bütündür asla parçalanamaz. Kimsenin de gücü buna yetmez. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Acımızı bir nebze de olsa hafiflettiler. Böyle gurur verici bir şey yaptıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Vatan için inşallah hayırlı evlatlar bu okuldan yetişir ve vatana millete hayırlı olur. 81 milyon insan ağladı. Bugün 12'nci gün. Gelenimiz, gidenimiz eksik olmadı. Allah herkesten razı olsun."

Şehit Bedirhan Mustafa Karakaya'nın dedesi Mustafa Karakaya da okula torununun isminin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çok teşekkür ederim devlet büyüklerimize, bizim için gurur verici, Allah razı olsun büyüklerimizden. Vatan, millet sağ olsun. Daha nice nice Bedirhan'lar bu okullarda yetişip devletimiz için Türkiye'miz için bayrağımız için savaşacaklar, daha nice Bedirhan'lar, Mustafa'lar şehit olacak. Biz bayrağımızın göklerde dalgalanması için canıgönülden, her zaman hazırız. Allah onlara rahmet etsin, mekanlarını cennet etsin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurcan Karakaya Doğum Günü Karakaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title