Haberler

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Kongresi

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası 37. Olağan kongresi Canpolat Pamay Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası 37. Olağan kongresi Canpolat Pamay Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen olağan genel kuruldu mevcut başkan Osman Bahar ile eski başkan Alaattin Toros yarıştı. Mevcut Başkan Osman Köksal Bahar kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Divan için verilen önerge sonucunda oluşturulan divana seçildi.

Divan Başkanı gündemi okumasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile kongre başladı.

Kongrede ilk olarak odanın faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunun ardından denetim raporu okundu.

2008 yılında ki kongrenin davalık olması nedeniyle ibra işlemi yapılamamıştı. Dava devam ettiği için ibra yapılamamıştı. Bu nedenle sadece okunarak üyeler bilgilendirildi. 2010-2011-2012 ve 2013 gelir gider hesapları ibra edildi. Gelir giderin ibrasının ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyetleri ibra edildi.

37. Olağan Genel Kurulda adaylardan ilk konuşmayı eski başkan Alaattin Toros yaptı. Toros "Beni bugün karalayan arkadaşımız benim yönetim kurulumdaydı. Madem ben bu kadar kötüydüm benim yönetimimde ne işi vardı" dedi.

Alaattin Toros konuşmasında şunları söyledi:

"Arkadaşımız sürekli bana sataşıyor. Ben 2001 yılından itibaren başlamak istiyorum. 2002 yılında yönetim kurulu beni görevden aldı ve benim yerime Muharrem Coşkun oturdu. Seçim sürecinde onun mahkemeleri var, suçlu falan diye birçok konuşma yaptı. Ben 2005 yılında başkan olarak seçime girdim. Beni karalayan arkadaşımız Benim yönetim kurulumdaydı. Ben kötü adamsam ben yanlış adamsam benim listemde neden yer aldı. Yeni yaptığım yönetim kurulu listemim hepsi bir fiil şoförlük mesleğini yapan arkadaşlarımızdır. Hepsi bembeyaz tertemiz insanlardır. Bilindiği üzere şoförler odasına bir operasyon yapıldı. Bu konu farklı konu yerlere çekilmek isteniyor. Hükümet binası önünde belediye başkanı Secaattin Gonca ve yanında araç muayene istasyonu şirketinin müdürünün ben boğazına sarıldım. Alaattin Toros devletin polisinin askerinin yakasına asla sarılmaz. Ben vatanımı milletimi Türkiye Cumhuriyeti'ni seviyorum. Araç muayene istasyonunun Karadon'a gitmesine ben karşıydım. Arkadaşlar bugün böyle yapıyorsunuz. Konuşturmamaya çalışıyorsunuz. Ama ben bu seçimi kazanacağım. Sizde yapacaklarınızdan utanacaksınız."

Alaattin Toros'un ardından kürsüye gelen mevcut başkan Köksal Osman Bahar "Kardeşim eski model bir aracın var. Orada duruyor. Kardeşim sen ne iş yapıyorsun" dedi.

Mevcut başkan Köksal Osman Bahar üyelere hitaben yaptığı konuşmasında " Alaattin Toros doğru söylüyor ben o beyefendinin yönetim kurulundaydım. Ben yönetime girdiğimin 5. Ayına kadar kendisini defalarca kez uyardım. Dedim ki sayın başkan burayı bakkal dükkanı gibi yönetiyorsun. Bu bir esnaf odasına yakışmaz. 5. Ayında biz savcılık ve Emniyet Müdürlüğü'ne bu odanın nasıl soyulduğuna dair dilekçe verdik. O günün denetim kurulu başkanı arkadaşımıza da dedik ki bu oda soyulur lütfen rica ediyorum. İç İşleri Bakanlığı'na da bir dilekçe siz yazın dedim ve yazdırdım. Akabinde Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar şubesi arkadaşı 3 sene cezaevine koydu. Şimdi soruyorum bu odayı zarara uğratan mahkemelik eden, TTK'yla icralık eden bir başkan olarak hangi yüzle aday oluyorsun. 1975 model bir aracıyla beraber 1975'te vergi kaydı açık duruyor. Üzerinde şuan herhangi bir ticari aracı da yok, sen neyi temsil ediyorsun. Taksici misin, minibüsçü müsün, kamyoncu musun, kamyonetçi misin nesin sen? Bir de gidiyorsun seçim kuruluna gidiyorsun bunlar faaliyetini yapmıyor diye şikayette bulunuyorsun. Sen hangi faaliyetini yürütüyorsun da bizi şikayet ediyorsun. Sen bu esnafın ne kadar daha duygu ve düşüncelerini sömürüp de son vuruşunu yapmaya çalışıyorsun. O yanındaki arkadaşlarınla birlikte bu esnafın hak ve hukukunu nereye kadar sömüreceksin. Senin işin ne iş yapıyorsun kardeşim. Siz yediemin deposundaki 7 tane aracın soyulmasıyla yargılanıyorsunuz. 7 tane araç kayıp. Bugüne kadar odanın plaka gelirlerini de cebinize atıyordunuz. Siz sizden sonra yönetimi devraldığımızda bunu yönetim kurulu kararı ile odaya aldım. Şirketle odadan bugüne kadar 3 milyon borç ödedim 125 tane maddi durumu zor olan arkadaşımızın çocuklarını burs veriyoruz. 17 tane çocuğumuzu okutuyoruz, 10 tane durak yaptırdık, 5 tane durağın yapımına yardımcı olduk. Yediemine düşüp bağlanan arkadaşlarımızdan hiçbir şekilde otopark parası almadık. Biz bunları yaptık anladın mı şimdi ne yaptığımızı" dedi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Oylama işleminin ardından sandıklar 17.00 itibariyle açılacak. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muharrem Coşkun Osman Köksal Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title