Haberler

Zerdari Son Yolsuzluk Davasından da Aklandı

Pakistan Mahkemesi, Geçtiğimiz Yıl Öldürülen Benazir Butto'nun Eşi ve Pakistan Halk Partisi Lideri Asıf Ali Zerdari Aleyhindeki Son Yolsuzluk Davasını da Düşürdü.

Pakistan mahkemesi, geçtiğimiz yıl öldürülen Benazir Butto'nun eşi ve Pakistan Halk Partisi lideri Asıf Ali Zerdari aleyhindeki son yolsuzluk davasını da düşürdü.

Zerdari'nin avukatı Faruk Naik, hükümetin son 11 yılda müvekkili aleyhindeki suçlamalardan hiçbirini kanıtlayamadığını söyledi. Mahkemeler şimdiye dek Zerdari aleyhindeki 6 ayrı dosyayı daha düşürmüştü. Dosyalar, hükümetin Benazir Butto ve Asıf Ali Zerdari'nin ülkeye dönüşünü sağlayan bir af düzenlemesi kapsamında düşürüldü.

Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, geçen yıl çıkardığı 'Ulusal Uzlaşma Kararnamesi' ile 1999 öncesine ait yolsuzluk davalarının düşürülmesi talimatı vermişti. Çift, bunun üzerine genel seçimlere katılmak üzere ülkeye dönmüş, ancak Butto Aralık ayında uğradığı suikast sonucu öldürülmüştü.

Pakistan Halk Partisi (PPP) liderliğini oğluyla birlikte üstlenen ve genel seçimden birinci parti olarak çıkan Zerdari, halen hükümet kurmak için koasliyon görüşmelerini yürütüyor.

51 yaşındaki Zerdari'ye yöneltilen 5 ayrı yolsuzluk suçlaması, Benazir Butto'nun başbakanlık yaptığı 1980 ve 1990'lı yıllara uzanıyor. Bunlar arasında traktör alımlarında usulsüzlük ve başbakanlık konutu bahçesine bir polo sahası yaptırılması da var.

Tüm iddiaları reddeden Zerdari, bu döneme ait suçlamalar nedeniyle 8 yıl tutuklu kalmış, 2004'te kefaletle serbest bırakılmıştı. Eşinin 1993'te kurduğu ikinci hükümette bakan olarak görev yapan Zerdari, bu sırada göreviyle ilgili işlemlerde rüşvet almakla suçlanmış, bu nedenle kendisine "Bay Yüzde 10" adı takılmıştı. Butto hükümeti, 1996'da yolsuzluk suçlamaları nedeniyle düşürülmüştü.

(BBC-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title