Haberler

Zagreb: Hırvat Basını, İkinci Tur İçin Umudunu Koruyor

Hırvatistan'ın Dünya Kupası'nda Japonya ile golsüz berabere kalmasının ardından ülke basını, takımı eleştirmekle birlikte umutların sürdüğünü vurguladı.

Hırvatistan'ın Dünya Kupası'nda Japonya ile golsüz berabere kalmasının ardından ülke basını, takımı eleştirmekle birlikte umutların sürdüğünü vurguladı.

Dünya Kupası'nda ilk maçta son şampiyon Brezilya karşısında alınan 1-0'lık yenilginin ardından, son olarak Japonya ile golsüz berabere kalan Hırvatistan'da, ikinci tur umutları son maça taşındı. Hırvat basını da Dünya Kupası'na geniş yer ayırırken, ülkede yayın yapan günlük gazetelerden Vecernji List, 'Beraberlik Hırvatlar için hayal kırıklığı: Avustralya son ümit' başlığını ilk sayfasında kullanarak, Japonya maçını okuyucularına aktardı.

Bir başka günlük gazete olan, Jutanji List'de, Vecernji List ile benzer bir başlık kullandı ve 'Avustralya son şans' manşetiyle okuyucularına seslendi. Gazete ayrıca, Japonya beraberliğini de sayfalarında, "Her ne kadar, Japonya beraberliği Hırvatlarda güvensizlik ve hayal kırıklığı yarattıysa da, maçta kaçan penaltı hala bir şansımız olduğunu gösteriyor" şeklinde yorumladı ve maçın 21. dakikasında kaçan penaltıyı değerlendirdi.

Sportske Novosti Gazetesi ise Japonya maçında kullandığı penaltı atışını değerlendiremeyen Darijo Srna'nın görüşlerini sayfalarına taşırken, Srna'nın "Beraberliğin sorumlusu benim. Penaltıyı kaçırdığım için, herkesten özür diliyorum" sözlerine yer verdi.

Hırvatistan'da hemen hemen tüm gazeteler, ilk sayfalarında, Srna'nın penaltı atışını kaçırdıktan sonra iki eliyle yüzünü kapattığı fotoğrafa geniş yer ayırdı. Bu arada, Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Zlatko Kranjar'da yaptığı bir açıklama ile Avustralya ile oynayacakları son maçta daha etkili bir oyun ortaya koyacaklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title