Haberler

Yunanistan'ın "Yunan savaş gemileri Oruç Reis'i bölgeden uzaklaştırdı" iddiasına Türkiye'den yalanlama geldi

Güncelleme:

Yunan medyası, Doğu Akdeniz'de Yunan savaş gemilerinin Oruç Reis sismik araştırma gemisine müdahale ederek bölgeden uzaklaştırdığını iddia etti. Söz konusu iddia üzerine konuşan güvenlik kaynakları, Yunan medyasında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Yunan devlet televizyon kanalı ERT, Meis Adası'nın 13 kilometre yakınına kadar gelen Oruç Reis sismik araştırma gemisine Yunan savaş gemilerinin müdahale ederek bölgeden uzaklaştırdığını iddia etti. Yaşananlara ilişkin bir de fotoğraf yayınladı. Ancak fotoğrafın montaj, iddiaların ise gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

GÜVENLİK KAYNAKLARI İDDİAYI YALANLADI

CNN TÜRK'e konuşan güvenlik kaynakları Oruç Reis'e müdahale iddiasını kesin bir dille yalanladı. Oruç Reis'in Cengizhan ve Ataman destek gemileriyle, Türk Savaş gemilerinin korumasında Meis Adası'na 13 KM mesafede Türk kıta sahanlığı içinde çalışma yaptığını belirtildi. Yunan savaş gemileriyse adanın 10 KM açıklarında pozisyon aldı. Başka ifadeyle Türk ve Yunan filolarının arasındaki mesafe 3 kilometreye kadar düştü.

ORUÇ REİS'İ İZLEMEKLE YETİNDİLER

Güvenlik kaynakları Oruç Reis'in bölgede faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde tamamladığını belirtti. Yunan savaş gemileriyse müdahale iddialarının aksine Oruç Reis'i izlemekle yetindi.

TÜRKİYE'DEN CEVAP NİTELEĞİNDE NAVTEX İLANI

Yunanistan'ın iddialarına cevap niteliğinde Türkiye'den yeni bir NAVTEX adımı geldi. Bugüne dek Meis adasının güneyinde faaliyet gösteren ve 22 Ekim'de görev süresi sona erecek Oruç Reis'in görev süresi uzatıldı, görev yeri ise Rodos ve Meis adalarının arasındaki bölge olarak değiştirildi.

Çalışmalarına Türk kıta sahanlığının güney sınırlarında başlayan Oruç Reis böylece ilk kez bu kadar kuzeye çıkmış oldu. Bölgede 12 mil egemenlik iddiasında bulunan Yunanistan'ın Meis ve Rodos adalarının arasında 27 Ekim'e kadar çalışacak Oruç Reis'e Türk savaş gemilerinin eşlik etmeyi sürdüreceği belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Oruç Reis Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (8)

kaçarken yüklenmekten motor yakmıştır:

yakında limana bakıma gelir sizde anlarsınız ha

1
3
yanıtYanıtla
Hain bükücü:

Sen de sevinirsin.

yanıt0
yanıt0
Antalyali:

Çabulcular alayinizin.....

1
0
yanıtYanıtla
Antalyali:

Kim mişde bu yunan çabulcusu bizi uzaklaşdirmiş

1
0
yanıtYanıtla
Annexator:

Eziklik ve çâresizlik o denli ruhlarını sarmış ki, artık ancak hayal güçlerinin yettiği şeylerin gerçek olduğu saçmalığına kendilerini inandırmaya çalışıyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
türk milleti:

navtex meise 6, 5 mil olarak belirlenmişti, 12 mil ise 9 km yapıyor, anlaşılacağı üzere gerçekten yunan gemileri oruç reisi meise yaklaştırmamış, adamlar gayri resmi 12 mil kıta sahanlığını ilan etmiş oldular bizde kabullenmiş olduk yine estik gürledik ama sonuç . . .

0
0
yanıtYanıtla
Hsyn:

Yorumcu arkadaş Bizans oyunu mu oynadığını sanıyorsun yorum başlığına Yunan milleti yazsana açık açık korkak sonuç demişsin vakti gelince göreceksin

yanıt0
yanıt0
trakyalı:

Kim uzaklaştırmış. . . Yunanlılar mı. . Hadi canım sende . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title