Haberler

    YouTube onu öldürecek!

    Belki şu an için biraz abartılı gelebilir ama YouTube, çok yakında imkansız denilen bu işi başaracak

    2005'ten bu yana YouTube giderek hızlanan bir gelişim gösterdi. Geçen süre içerisinde kullanıcı sayısı yılda 30 milyondan, ayda 1 milyara ulaştı. İnternet videolarının yaşadığı bu gelişim, televizyonun yaşayabilme gücü hakkında da sorular doğurdu. Maliyeti yüksek olan ve başlangıç bedeli de çoğu zaman yüksek olan televizyon sektörü, herkesin yer alabileceği ve izlemesi bedava olan internet videosu ile yarışmakta oldukça zorlanıyor.

    Bazı uzmanlar televizyonun geleceğinin iyi gözükmediğini söylerken, Google'dan Eric Schmidt geleceğin zaten burada olduğunu ve televizyonun geçmişin bir parçası olarak kaldığını söylüyor.

    "The Telegraph"ın yazdığına göre, bir grup dijital danışman ile konuşurken gelen internet-videosu televizyonun önüne geçebilecek mi sorusu üzerine Schmidt, "Bu zaten olmuş durumda" diyerek cevap verdi. Schmidt "Bu, bildiğimiz bir şeyin yerine gelmiş olan birşey değil. Tamamen yeni olan bu şey hakkında düşünmemiz, programlamamız, yardımcı olmamız ve yeni platformlar yaratmamız gerekiyor." diyerek konuşmasına devam etti.

    YouTube global içerik yöneticisi Robert Kyncl'a göre ise YouTube'u asıl farklı kılan, sitenin medyaya getirdiği etkileşim. "YouTube'un TV gibi olduğunu düşünürdüm ancak yanılmışım" diyen Kyncl, "TV tek yönlü. Ancak YouTube size cevap vermekte" diyerek açıklamasını sürdürdü.

    Herşeye rağmen, bizce YouTube halen televizyonun "başında oturtma" gücüne sahip değil. Ortalama bir kullanıcının YouTube başında geçirdikleri günlük süre 20 dakika iken, televizyon başında geçirilen süre 4 saatin üzerinde.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Eric Schmidt Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title