Haberler

YKS'de çıkan "Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü" sorusunu filmin senaristi bile çözemedi

Güncelleme:

Hafta sonu yapılan YKS'de çıkan "Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü" filmiyle ilgili bir metin sorusunu filmin senaristi Levent Kazak bile çözemedi.

Üniversite giriş sınavlarının ilk oturumu olan YKS cumartesi yapıldı. Sorular ve cevap anahtarlarının yayınlanmasının ardından, sınavda yer alan bazı sorular çok konuşuldu.

Bu sorulardan birinde, Türkçe testinde yer alan Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü filmiyle ilgili bir metne yer verilerek, "Söz edilen filmle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir" sorusu soruldu.

FİLMİN SENARİSTİ: SORUYU ANLAMADIM, VAR MI ÇÖZEN?

Çıkan soruyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan filmin senaristi Levent Kazak, "Size bir iyi, bir de kötü haberim var: iyi olan, iki gün önceki üniversite giriş sınavında bizim üzerimizden Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü'yü sormuşlar, filmimiz adına gurur duyduk. Kötü olan ise soruyu anlamadım, var mı çözen?" ifadelerini kullandı.

Sorunun doğru cevabı ise, cevap anahtarında D şıkkı olan "Kemal Tahir'in görüşleri filmi incelemede önemli bir dayanak noktası sunmaktadır" seçeneği olarak yer aldı.

YKS'de çıkan 'Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü' sorusunu filmin senaristi bile çözemedi

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Levent Kazak Haberler

500

Yorumlar (28)

Fatih:

Dikkatli bir okumayla anlaşılıyor bunu anlamayan adam üniversite okumasın zaten

24
11
yanıtYanıtla
Yuhh:

Kemal tahir kimdi..hacivat niye öyle dedi.. karagöz ney..senarist ben miyim..nolduuu.. Soruyu hazirlayan kişi bir kaç duble içip hazırlamış..cevap için kendi bile emin olamamış..

25
7
yanıtYanıtla
Kardeşş:

Brrraaavvvooooooo??????

yanıt0
yanıt0
Şaka mı bu ?:

senaristin cahilinden korusun Allah bizi

11
8
yanıtYanıtla
emre:

Açık ve net d cevap ne var ki bu soruda anlaşılmayacak. Cevap ben buradayım diyor apaçık.

14
2
yanıtYanıtla
sss:

c olmalı

1
11
yanıtYanıtla
mahmut tuncer:

abi bu sorunun nesini çözememişler daha ne olacak ya d şıkkı ben buradayım diyor ilk okumada çözdüm

10
1
yanıtYanıtla
kpss:

cevap d mi

8
2
yanıtYanıtla
Hakkı:

Bu filmi seyretmeyen çocuk bu soruyu çözemez demek lazım ama işin garibi senarist çözemedi ise seyretsen ne olacak? demek ki ya soru yanlış ya da film uydurma.

4
6
yanıtYanıtla
......:

Filmi seyretmeye gerek ,cevap paragrafta.

yanıt5
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title