Haberler

Yılın Futbolcusu Ödüllerine Manchester Damgası

Profesyonel Futbolcular Birliği'nin Yılın Futbolcusu Ödülü'ne Aday Gösterdiği Altı İsim Belli Olurken, Listedeki Futbolculardan Üçünün Manchester United Futbolcusu Olması Dikkat Çekti.

Profesyonel Futbolcular Birliği'nin Yılın Futbolcusu Ödülü'ne aday gösterdiği altı isim belli olurken, listedeki futbolculardan üçünün Manchester United futbolcusu olması dikkat çekti.

İngiltere Premier Ligi'nin zirvesinde yer alan Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen Manchester United bu başarılarının meyvesini almaya başladı. İngiltere'nin en prestijli ödülleri arasında yer alan 'Profesyonel Futbolcular Birliği Yılın Futbolcusu Ödülü'ne Manchester United'dan üç futbolcu aday gösterildi. Altı kişilik listenin yarısını oluştan Manchester'lı futbolcular ise, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, takımın tecrübeli oyuncuları Paul Scholes ve Ryan Giggs oldu. Listede ayrıca Chelsea'nın Fildişi Sahilli golcüsü Didier Drogba, Arsenal'in oyun kurucusu Cesc Fabregas ve geçtiğimiz yılın kazananı Liverpool'un kaptanı Steven Gerrard yer aldı.

22 Nisan Pazar günü açıklanacak ödülü kazanacak olası bir Manchester'lı futbolcu, 2002 yılında Hollandalı yıldız Ruud van Nistelrooy'dan beri bunu başaran ilk oyuncu olacak.

22 yaşındaki Cristiano Ronaldo ve 19 yaşındaki Cesc Fabregas, ayrıca, Yılın Genç Futbolcusu Ödülü'ne de aday gösterildi. Her iki futbolcunun da iki ödülü birden kazanma ihtimali bulunuyor. İngiltere'de geçtiğimiz iki sezonun En Genç Futbolcusu ise bu yıl yine aday olan Manchester United'ın yıldızı Wayne Rooney seçilmişti.

Reading'in 23 yaşındaki golcüsü Kevin Doyle, Tottenham'ın 19 yaşındaki kanat oyuncusu Aaron Lennon, Manchester City'nin bu sezon ilk kez İngiliz milli takımının formasını giyen 18 yaşındaki savunma oyuncusu Michal Richards, Yılın Genç Futbolcu Ödülü'nün diğer adayları oldu.

İngiltere'deki gözlemcilerin çoğu, yarışın Ronaldo ve Drogba arasında geçeceği tahmininde bulunuyor. Bu sezon oynadığı göz kamaştırıcı futbolla dikkat çeken Manchester'ın yıldızı Ronaldo, attığı 21 golle takımın bu sezon ligdeki liderliğinde İngiltere Federasyon Kupası'nda finale yükselmesinde ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesinde büyük pay sahibi olmuştu.

Drogba ise bu sezon 30 golü geçerek takımının Lig Kupası'nı kazanmasına ve Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselmesine katkı sağladı.

Futbolcuların katıldığı oylama süreci biterken, kategorilerin kazanan ismi Pazar günü Londra'da yapılacak bir gala yemeğinin sonunda açıklanacak.

(ERS-ERS-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title