Haberler

Yatılı Bölge Kur'an Kursu ve Sağlık Merkezinin Temeli Atıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 'Akçay Yunus Emre Yatılı Bölge Kur'an Kursu ve Sağlık Merkezi' binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.
İlçeye bağlı Akçay beldesinin Cemil Temel Mahallesi'nde faaliyet gösteren Yunus Emre Cami'nin yan...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, ' Akçay Yunus Emre Yatılı Bölge Kur'an Kursu ve Sağlık Merkezi' binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

İlçeye bağlı Akçay beldesinin Cemil Temel Mahallesi'nde faaliyet gösteren Yunus Emre Cami'nin yan tarafında bulunan geniş araziye, 'Akçay Yunus Emre Yatılı Bölge Kur'an Kursu ve Sağlık Merkezi'nin temelleri atıldı. Temel atma törenine, Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Akçay Belediye Başkan Vekili İlhan Balcı, Edremit Müftü Vekili Oğuz Metin, siyasi partilerin Edremit Belediye Başkan Aday Adayları, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde ilk konuşmayı, Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan yaptı. Erguvan, bölgede yatılı Kur'an kursu ihtiyacı olduğunu ve bu eksikliğin de hayırseverlerin destekleriyle giderilecek olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, emeği geçenlere ve bağışçı hayırseverlere teşekkür etti. Hayır duaları edilen temel atma töreninde, binanın ilk temel betonlarını protokol mensuplarıyla hayırseverler birlikte döktü. Beton mikserinin kumanda butonuna hep birlikte basan yetkililer, inşaat alanında inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı.

Açılış töreninin ardından, davetlilere ve mahalle halkına pilav, ayran ve aşure ikramı yapıldı. Dernek yetkilileri, temelleri atılan 'Akçay Yunus Emre Yatılı Bölge Kur'an Kursu ve Sağlık Merkezi' binasının bir an önce tamamlanabilmesi için hayırseverleri bağış yapmaya davet etti. Kurban kesiminden sonra temel atma töreni son buldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdülhamit Erguvan Balıkesir Edremit Akçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title