Haberler

Van: Sokak Çocuklarından Alış Veriş Yapılmasına Tepki

Van Sosyal Hizmetler Müdürü Kemal Çelik, Sokakta Dilenen ve Mendil Satan Çocuklara Para Vermenin veya Alış Veriş Yapmanın İyilik Yerine Kötülük Olduğunu, Bu Durumun Onları Suça Yönlendirildiğini İfade Etti.

Van Sosyal Hizmetler Müdürü Kemal Çelik, sokakta dilenen ve mendil satan çocuklara para vermenin veya alış veriş yapmanın iyilik yerine kötülük olduğunu, bu durumun onları suça yönlendirildiğini ifade etti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kemal Çelik, çocukların sokaklarda çalışmasına toplum olarak herkesin sebep olduklarını belirtti. Onlara iyilikten çok kötülük yapıldığını ifade eden Çelik, hiçbir şekilde çocuklardan alışverişin yapılmaması gerektiğini vurguladı. Okulların açılması ile birlikte istirmacı ailelerin çocuklarını sokaklarda ittiğini anlatan Çelik, "Toplum olarak onların sokaklarda satış yapmasına bizler neden oluyoruz. Bizler kendilerinde alış veriş yaptığımız zaman veya para verdiğimiz an bu çocukta daha çok alışkanlığa neden oluyor. Bu yüzden para vermekten ve bişey almaktan kaçınmalıyız. Onlara daha çok sevgi ve şefkatle yaklaşarak yerlerinin sokaklar olmadığını anlatmak zorundayız. 0-12 yaş grubunda bulunan sokak çocuklarımızdan herhangi bir zarar gelmeyecektir. Fakat ilerleyen yaşlarda bu çocuklar suç şebekelerine karışıyolar. Tüm bunların ortadan kaldırılması için geleceğimiz olan çocuklarımızın iyiliği vatandaşlar olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekmektedir. Sokaktan alacağımız her çocuk bizler için önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title