Haberler

Vali Mayda Seralarda İncelemede Bulundu

Güncelleme:

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane'de Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında, İnkılap köyünde domates, salatalık ve biber üretilen seralarda incelemede bulundu.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane'de Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında, İnkılap köyünde domates, salatalık ve biber üretilen seralarda incelemede bulundu.

Vali Mayda'nın incelemelerine Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, şube müdürleri ve köy halkı katıldı.

Vali Mayda, üretime ve istihdama katkı sağlayan bu gibi tarımsal işletmelerin sayılarının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "DOKAP Projesi kapsamında her biri 180 metrekare olan 8 serayı üreticilere dağıtarak üretimi teşvik ettik. Proje 108 bin liraya mal oldu. Köylerimizde seracılık kültürünün oluşması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Üretim sahalarının artırılarak pazarlamanın kolaylaştırılması için kümelenme oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Irkın Yusuf Mayda Gümüşhane Torul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title