Haberler

Ulema, AK Parti'nin Eğitim Devrimini Anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Türkiye’nin milli eğitime ayırdığı bütçenin milli savunma bütçesini geçtiğini, ülke olarak bunu başarmanın büyük bir atılım olduğunu söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Türkiye'nin milli eğitime ayırdığı bütçenin milli savunma bütçesini geçtiğini, ülke olarak bunu başarmanın büyük bir atılım olduğunu söyledi.

Bornova Kızılay Mahallesinde 16 derslikli okulun temel atma töreninde konuşan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı Nesrin Ulema, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın temelinin eğitimden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin milli eğitime ayırdığı bütçenin milli savunma bütçesini geçtiğini kaydeden Ulema, ülke olarak bunu başarmanın büyük bir atılım olduğunu ifade etti.

"EĞİTİME 87 MİLYAR KAYNAK AYRILDI"

"Çok şükür 2015 bütçemizi TBMM'de hazırlarken Milli Eğitim Bakanlığımıza ayırdığımız bütçe en üst sırada yer aldı. Bugün 87 Milyarlık bütçe ile en büyük payı eğitime ayırmayı başardık" diyen Ulema, İzmir'e bugüne kadar 1.8 milyar liralık eğitim yatırımı yapıldığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitimde İzmir'de okul sayımızı bin 570'lerden 3 binlere çıkardık. Önümüzdeki dönemde sadece Bornova 'da 21 okul eğitime başlayacak. Eğitimde ki önemli bir engeli ortadan kaldırdık. Bugüne kadar özellikle maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere ilk defa 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde eğitim desteği verdik ve bu yardımları annelere verdik. Bugün artık bu ülke de maddi imkansızlık nedeniyle çocuğunu okula gönderemeyen bir tek anne kalmadı. Liseye giden kız çocuklarımıza her ay 60 TL, erkek çocuklarımıza da 50 TL şartlı nakit yardımı yapılıyor. Eğitimin kalitesini ve standartlarını artırmak için okulların iç donanımlarını yenileyerek iletişim teknolojisinin etkin olduğu bir dünya gerçeği içerisinde bilişim sınıfları oluşturduk. ADSL internet erişimini tüm okul ve öğrencilerimizin çalışmalarında kullanması için hizmetlerine sunduk."

"İZMİR'DE ÖĞRENCİLERE 30 BİN TABLET DAĞITILDI"

Öğrenci çocukları olan bir anne olarak üzüldüğü bir şey olduğunu dile getiren Ulema sözlerini şöyle sürdürdü: "Sırtlarına bir çanta dolusu kitap doldurup çocuklarımızı okula gönderirdik. Bu yükü nasıl azaltırız diye düşündük. Şimdi Fatih Projesi kapsamında kitap defterlerle yapılan eğitimin bir üst aşaması olan tablet bilgisayarlı eğitim dönemini başlattık. İzmir'de öğrencilerimize toplam 30 bin tablet dağıttık. Tablet dağıtımları hızlı bir şekilde önümüzdeki günlerde de devam edecek."

"SINIF MEVCUDUNU 25'LERE KADAR DÜŞÜRDÜK"

Bir zamanlar bir sırada dört kişi oturduklarını ve dördüncü kişinin defterini açacak yer bulamadığını hatırlatan Ulema, AK Parti iktidarı döneminde açılan yeni derslikler sayesinde bugün 25 kişilik sınıflarda modern ve kaliteli bir eğitim imkanı sunulduğunu belirterek İzmir'deki durumu şu sözlerle özetledi: "Bugün İzmir'de her sınıfa düşen öğrenci sayımız 25'lere kadar düştü. Öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alması için çok şükür koşullarımız ve şartlarımızı buraya kadar getirdik. Velilerin çilesi haline gelen kırtasiye kırtasiye kuyruklarda kitap aradıkları dönemi de kapattık. Artık okul açıldığı anda öğrencilerimiz kitaplarını sıralarının üstünde üstelik ücretsiz olarak hazır buluyor."

"ÜNİVERSİTEYE GİTMEK HAYAL OLMAKTAN ÇIKTI"

Ulema, "Bugün ilkokulda okulla buluşma oranını yüzde 99, yüzde 100'ler seviyesine kadar getirdik. Orta öğretimde çocuklarımızın okullaşma oranını yüzde 80'ler seviyesine getirdik. Her ile açmış olduğumuz üniversite ile üniversiteye giden öğrenci oranını ise 16'lardan yüzde 50'ler seviyesine getirdik" diyerek sözlerini tamamladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nesrin Ulema Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title