Haberler

Tuzköy'de 142 Yeni Konut Yapılacak

Güncelleme:

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde, yapı taşlarında kansere yol açtığı belirlenen konutlarda oturan vatandaşlar için 142 yeni konut yapılacak.

Türkiye'de Karınzarı Kanseri'nin en yoğun olarak görüldüğü merkez olan Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde, yapı taşlarında kansere yol açtığı belirlenen konutlarda oturan vatandaşlar için 142 yeni konut yapılacak.

Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak, beldelerindeki Hürriyet, Cumhuriyet ve Yeni Mahalleda bulunan konutların yapı taşının içerisinde bulunan Erionit isimli kanser yapan kayacın solunması veya tozlaşması ile birlikte vücuda alınması ile başlayan Karınzarı Kanseri'nin Türkiye'de en yaygın ve sıklıkla görüldüğü merkezin beldeleri olduğunu ifade etti. Bu güne kadar çok sayıda vatandaşın kanser nedeniyle hayatını kaybettiği beldelerinde, bu sorunun çözümü için son yıllarda ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Hürriyet, Cumhuriyet ve Yeni Mahallerinin bir bölümünde bulunan konutlardaki yapı taşlarının erionit isimli kanser yapıcı özellikleri taşıdığını ve bunun tozlaşma ve solunma ile vücuda alınması ile kanserli hücrelerin hareketliliğinin başladığını kaydeden Balak, kanserin gözlemlendiği bu alanda ikamet eden vatandaşlar için 2007 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları ile hiçbir şekilde kanser riski taşımadığı bilimsel araştırmalarla da belirlenen Evrenin etekleri mevkiinde 245 yeni konutun yapıldığını hatırlattı.

Balak: "Uzmanların bilimsel yöndeki çalışmaları ile beldemizdeki kanserli konutların bitişiğinde bulunan konutların da ayrı sorunu barındırdığı ortaya çıktı. Bu alanlarda ikamet eden veya konutu bulunan toplam 142 vatandaşımızı belirledik. Evrenin Etekleri mevkisinde söz konusu vatandaşlarımız için de konut yapılması için milletvekillerimizin çabaları ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile yer seçimi protokolü ve bu yapılarla ilgili hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmaları da sona erdi. Önümüzdeki günlerde 142 konuta ilişkin ihale süreci başlayacak" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Balak Gülşehir Nevşehir Tuzköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title