Haberler

Söke'de Kurban Hazırlıkları

Güncelleme:

Söke İlçe Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Kurban Komisyonu toplanarak, Kurban Bayramı ile ilgili tedbirleri kararlaştırdı.

Söke İlçe Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Kurban Komisyonu toplanarak, Kurban Bayramı ile ilgili tedbirleri kararlaştırdı.

Toplantı Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer başkanlığında yapılırken, toplantıda İlçe Müftüsü Ahmet Yayla, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Ali Körlü, İlçe Toplu Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Aslı Candal, Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Barış Değer bulundu.

Toplantıda alınan kararlar gereğince kurbanlık satış yeri her yıl olduğu gibi Söke Belediyesi Hayvan Pazarı alanı olarak açıklanırken, kurban kesim yerleri de belirtildi. Kurban kesim yerleri; Söke Hayvan Pazarı (Çevre yolu altı çay kenarı), Çarşamba Pazarı (Yenicami Mahallesi), Tatil Pazarı (Cumhuriyet Mahallesi), Cumartesi Pazarı (Atatürk Mahallesi), Manavlar içi (Konak Mahallesi), Yenikent Cami arkası (Yenikent Mahallesi), Huzur Sitesi (Çeltikçi Mah. F. Uyguntüzel İlköğretim Okulu yanı) olarak açıklandı.

Komisyon kararında kurban kesim yerleri dışında kesimlerin yapılamayacağı belirtilirken, kurbanlık alırken dikkat edilecek hususlara da dikkat çekildi. Kararda; "Hayvanlar, sağlıklı, besili olmalı, hasta veya gebe olmamalıdır. Hayvanların menşee şahadetnameleri, veteriner sağlık raporları, pasaportları ve küpeleri bulunmalıdır" denildi.

İlçe Kaymakamlığı Kurban Komisyonu toplantısı kararlarında; "Etrafı kapatılmış özel mülk veya bahçesinde kesmek isteyenler ise zemini beton v.b. sızdırmaz malzemeden olan yerlerde kesecek, kan atıkları iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, sızdırmaz dayanıklı siyah torbalara konacak, gerektiğinde toprağa gömülüp imha edilecek, kireçlenecek, torbalar belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek. Kesilen hayvanların kulak küpeleri kesim yerlerinde zabıta memurlarına verilecek. Evde kesim yapanlar ve Köylerde Muhtarlar bu kulak küpelerini 01 Kasım 2013 Cuma gününe kadar İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edecekler" ifadelerine yer verildi.

"KURBAN KESENLER BELGELİ OLACAK"

Kurbanını kesim yerlerinde bizzat kesmek isteyenlere gerekli imkan sağlanacak. Kasaplık Belgesi almak isteyenler Halk Eğitim Merkezi'nde "Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu" na katılarak belge alabilecek. Kurbanlık hayvanların bölgedeki sevkleri kolluk kuvvetlerince denetim altında tutularak, bölgede kaçak hayvan hareketlerinin önlenmesi sağlanacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söke Belediyesi Kurban Bayramı Ahmet Yayla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title