Haberler

Şemdinli'deki Çatışma

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Erol Erdi'nin cenazesi, Balıkesir'in İvrindi ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Erol Erdi'nin cenazesi, Balıkesir'in İvrindi ilçesinde toprağa verildi.

Erdi'nin cenazesi, Balıkesir'den konvoyla şehidin Büyükyenice beldesi İstiklal Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan şehidin annesi Aynur, ablaları, yakınları ve arkadaşları gözyaşı döktü. Acılı anne ve şehidin bazı arkadaşlarının ayakta durmakta zorlandıkları görüldü.

Şehidin cenazesi, daha sonra Büyükyenice Merkez Camisi'nin avlusuna getirildi. Burada tabutun üzerine şehidin Kurban Bayramı'nda nişanlanmayı planlandığı sözlüsünün gönderdiği oya işlemeli yazmalar serildi. Şehidin bazı asker arkadaşları da şapkalarını çıkarıp tabutun üzerine bıraktı.

Cenazeye katılanlar, "şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak, dev Türk bayrakları açtı. Şehidin fenalaşan ailesine sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Büyükyenice Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, Balıkesir milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Zafer Akpınar / Burak Akay

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Büyükyenice Balıkesir Şemdinli Hakkari Yerel Haberler

title