Haberler

Şehir Hamamının Satışı Protesto Edildi

Ağrı'nın Diyadin İlçesinde Belediyeye Ait Şehir Hamamının Ucuza Satıldığı Gerekçesiyle Toplanan Bir Grup Vatandaş, Belediye Hizmet Binası Önünde Toplanarak Basın Açıklaması Yaptı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde belediyeye ait şehir hamamının ucuza satıldığı gerekçesiyle toplanan bir grup vatandaş, belediye hizmet binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 50 kişilik grup sloganlar eşliğinde belediye hizmet binasına kadar yürüdü. Grubun taşkınlık çıkarmaması için polis tarafından geniş güvenlik önlemi alınırken, kalabalık belediye binası önünde basın açıklaması yaparak şehir hamamının satışını protesto etti. Kalabalık adına basın açıklamasını yapan Niyazi Polat, hamamın çok ucuza satıldığını söyledi. Polat, "Yangından mal kaçırırcasına kimsenin haberi olmadan, her şey kılıfına uydurularak gayrimenkullar satışa çıkarılmıştır. 20 dükkanlık hamam, sadece bir dükkan fiyatına satılmıştır. Hamamın ne şekilde satıldığını ve karşılığında Diyadin'e yapılan hizmetler hakkında halkın bilgilendirilmesini istiyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Cemal Kaya ise yaptığı açıklamada, hamamı sattırmayacaklarını söyledi. Kaya, "Diyadin'deki hamamın satış iptali için belediye kanalıyla mahkemeye başvurduk. Hamamın bu şekilde satışını uygun bulmuyoruz. Satışın iptali için mahkemeye başvurulmuştur. Hamamı sattırmayacağız" dedi.

Hamamın icra kanalı ile satıldığını belirten Belediye Başkanı Seyfettin Yaşlı ise, itiraz için mahkemeye başvurduklarını söyledi. Başkan Yaşlı, "2002-2003 yıllarında bizden önceki belediye yönetiminin Jeotermal Anonim Şirketi'ne kiralamış olduğu Jeotermal Otel'in borcuna karşılık olarak mal beyanında bulunduk. Çıkan icradan dolayı hamam Jeotermal Anonim Şirketi tarafından icra kanalıyla satılmıştır. Belediye olarak aynı gün yasal prosedür dahilinde icra mahkemesine itiraz ettik. Satışın iptali için gerekli girişimlerde bulunduk" dedi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan ve belediyeye ait olan şehir hamamı geçtiğimiz günlerde icra yolu ile 142 bin YTL karşılığında satışa çıkarılmış ve bir iş adamı tarafından alınmıştı.

(ÇK-AKK-Y)

12.10.2007 16:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title