Haberler

Şahinbey'de Necip Fazılı Anlamak Konulu Konferans Düzenlendi

Şahinbey Belediyesi, Araştırmacı Yazar Mustafa Yazgan’ın da katıldığı “Necip Fazılı Anlamak” isimli bir konferans düzenledi.

Şahinbey Belediyesi, Araştırmacı Yazar Mustafa Yazgan'ın da katıldığı "Necip Fazılı Anlamak" isimli bir konferans düzenledi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa katılan Necip Fazıl Kısakürek'in öğrencisi Mustafa Yazgan Mayıs ayının İstanbul'un Fethine, Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm ve doğum yıl dönümü gibi üç önemli olaya tanıklık yaptığını belirtti. İstanbul'un 127 yılda 55 kez kuşatılmasına rağmen fethinin Fatih Sultan Mehmet'e nasip olduğunu ifade eden Araştırmacı Yazar Mustafa Yazgan, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatından da kesitleri anlattı. Yazgan, konuşmasında gençlerin eğitimlerini aşk ile yapmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Kireçleşmiş beynimizi, kaslarımızı ve zihniyetimizi biraz aksiyona hazırlayalım. Yani kitapla, kültürle, araştırmayla şu kireçleri biraz dökelim artık, ucuzculuğu bırakalım. Özlediğimiz neslin vasıfları ilk olarak vecd ve aşkla yanmadır. Bu ifade üstad Necip Fazıl'ın ifadesidir. Ama sakın bu aşk kelimesini parklarda, bahçelerde ve banklarda mart kedileri gibi burun buruna dolaşanların aşkı zannetmeyin. Bu aşk başka bir aşktır. Mart ayı kedilerini biz hoş görüyoruz ama insanları maalesef yanlış oldukları kanaatiyle görmüyoruz. Yakışmaz, ne genç kızlarımıza ne de delikanlılarımıza. Vecd ve aşk, aşk olmazsa meşk olmaz demiş büyükler. Her şey aşka bağlı. Üniversiteye veya liseye gelişiniz, okumanız hepsi bir aşkla olmalı. Hele hele gayri meşru dünyalara böyle bir sevdalanmakla büyük bir felakete sakın düşmeyin. Bir diğeri ise, sır idrakiyle doymanın vasfı. Yani sadece madde boyutunda görmeyin. İşte Necip Fazıl metafiziğin ruhaniyetini ve sırrını o zamanın gelecek nesli olan bizlere böyle anlattı. Şimdi bende bunları sizlere anlatıyorum. Eşya ve hadiseye hakimiyet şecaatiyle davranmanın vasfı. Sonra her türlü fedakarlık ve disiplinle ileriye atılmanın cehdi. En derin merhamet içinde en keskin şiddet seviyesine ermenin vasfı. Üstad bunları böyle sıralamış ve bu sıralananların hepsi size birer örnek olması gerekir" diye konuştu.

Program sonrasında Necip Fazıl Kısakürek adına düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Şahinbey Belediyesi Mustafa Yazgan İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title