Haberler

Radyo Yayıncılığı 85 Yaşında

TRT Erzurum Radyosu'nda 105.1 frekansında yayınlanan yapımcılığını Azer Yılmaz'ın üstlendiği Yöremizde programının güne özel konukları Radyo Üniversite ekibi oldu.

TRT Erzurum Radyosu'nda 105.1 frekansında yayınlanan yapımcılığını Azer Yılmaz'ın üstlendiği Yöremizde programının güne özel konukları Radyo Üniversite ekibi oldu.

Türkiye, radyo yayıncılığına, bundan tam 85 yıl önce, 6 Mayıs 1927'de Sirkeci'nin meşhur Büyük Postane'sinin bodrum katında, Eşref Şefik'in yaptığı "Alo Alo Muhterem Samiin, burası İstanbul Telsiz Telefonu" anonsu ile merhaba dedi.

TRT Erzurum Radyosu'nda bugüne özel yapılan programın konukları Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Üniversite Genel Yayın Koordinatörü Jale Hülya Alcan, Radyo Üniversite Program Yapımcısı ve Spikeri Özgür Kani ve Radyo Üniversite Haber Editörü Deniz Dağaşan oldu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, günümüzde radyoların öneminin azaldığına dair söylentilerin asılsız olduğunu tam aksine radyoların öneminin daha da arttığını belirterek TRT ekibinin ve tüm radyocuların radyo gününü kutladı.

Radyo Üniversite Genel Yayın Koordinatörü Jale Hülya Alcan ise radyoların birbirinden önemli işlevlerinin olduğunu ve bir müzik kutusu olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekerek radyo gününü kutladı.

İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Radyo Üniversite Program Yapımcısı ve Spikeri Özgür Kani yapmış oldukları programlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu ve "Alo Alo Muhterem Samiin nice 6 Mayıs'lara ulaşmamız için radyonuz açık olsun" mesajını TRT Erzurum Radyosu dinleyicileriyle paylaştı.

Radyo Üniversite Haber Editörü Deniz Dağaşan ise editörlüğü severek yaptığını belirtti ve radyoda haberin öneminden bahsedip radyo gününü kutladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Jale Hülya Alcan Erzurum Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title