Haberler

Niksar'a 7 Milyon TL'lik Yatırım

Güncelleme:

Tokat'ın Niksar ilçesinde, 2013 yılı ek yatırım programına alınan Niksar Anadolu İmam Hatip Lisesinin yeni binası için 7 milyon TL ödenek ayrıldı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde 2013 yılı ek yatırım programına alınan Niksar Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni binası için 7 milyon TL ödenek ayrıldı.

Niksar'daki okulların fiziki durumlarını kontrol etmek için ilçeye gelen Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Niksar Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni de ziyaret etti. Okul idarecileri ve okul aile birliği üyeleriyle bir araya gelen Yazıcı; "Niksar İmam Hatip Lisemizin 24 derslikli olmak üzere ek yatırımı planlandı, 7 milyon TL'lik maliyet planlaması ile yeni okulumuzu inşallah 2015 yılına tamamlamış olacağız" dedi.

Yapılacak işlemle ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı; "2013-2014 öğretim yılına da yönelik olmak üzere bizi çok olumlu yönde etkileyen Niksar İmam Hatip Lisemizin 24 derslikli olmak üzere ek yatırımı planlandı. 24 derslikli gözükmekle birlikte aslında neredeyse 32 derslikli olarak da fiili gerçekleşmiş olacak. Yaklaşık maliyet planlaması şu anda 7 milyon TL civarında. Zannediyorum birçok ilden ziyade Tokat'taki bu imam hatip lisesinin tek yatırım programına alınması bizi ziyadesiyle memnun etti. Herhangi bir ihtimale karşı, biz bir sonraki yatırım programına da yine burayı yazmıştık. Şimdi otomatik olarak birinci sıradaki yatırım programını çektik, şimdi onun yerine ilimizdeki farklı ihtiyacımız olan okul kurumlarımızı yazdık. Bu kapsamda bu yılımızı dahi olumlu yönde etkileyen bir gelişme oldu" diye konuştu.

Yeni yapılacak okul binasının ihale aşaması ile ilgili de konuşan Yazıcı; "Bu yıl içerisinde ihale çalışmalarına başlayacağız ama tamamlanamama halinde 2014 yılının Mart ayı gibi bunu sonuçlandırıp, inşallah 2015 yılında komple hazır hale gelmiş olacak. Bakanlığımızın güzel bir mimari projesi ile Selçuklu mimarisi şeklinde yapılacak" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Turak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, Şube Müdürü Mevlüt Seyhan, Niksar Anadolu İmam Hatip Lisesi okul idarecileri ve okul aile birliği üyeleri de yer aldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title