Haberler

Mutlu Hasta, Mutlu Aile Projesi

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında sertifika töreni düzenlendi.

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğünce SODES kapsamında hazırlanan "Mutlu Hasta, Mutlu Aile" projesinin sertifika töreni yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Sağlık Müdürü Emre Boşnak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Bilim Dalı Başkanı ve Anadolu Böbrek Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ayla San, Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) Genel Başkanı Orhan Koç, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Engelli ve Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Yıldırım, Bakanlık olarak evde bakım uygulamaları ve kurumsal bakım uygulamaları yürüttüklerini belirterek, ülke genelinde 448 bin, Gümüşhane'de ise bin 282 bakıma muhtaç engelliye evde bakım ücreti ödediklerini söyledi.

Gümüşhane'de uygulanan projenin bir ilk olduğunu ifade eden Yıldırım, "SODES kapsamında yürütülen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan bu proje bizim için de bir model oldu. Gümüşhane'nin önderlik ettiği bu hizmeti diğer illerde de yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

EVSAD Başkanı Koç ise Sağlık Bakanlığının Türkiye'de yaklaşık 430 bin vatandaşa, şehirde, köyde, kırsalda evde sağlık hizmetleri sunduğunu kaydederek, "Bunların 230 bine yakını sabit şekilde bu hizmeti aldı. Türkiye bu hizmette Avrupa modellerinden daha iyi durumda" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Boşnak da Sağlık Bakanlığının en önemli çalışmalarından birinin evde sağlık hizmetleri olduğunu belirterek, "Proje ile evinde bakıma ihtiyaç duyan, hastası olan kişilerden seçtiğimiz kursiyerlere, basit tıbbi müdahalelerin nasıl yapılacağını, bakım hizmetinin nasıl verileceğini ve acil müdahalelerin nasıl yapılacağı konularını öğretmeye çalıştık" dedi.

Törende daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Akdoğan Emre Boşnak Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title