Haberler

MHP Lideri Bahçeli Elazığ'da Konuştu

MHP'nin Elazığ İstasyon Meydanı'nda düzenlediği ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dil ile eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazeteci yazar Nuray Mert'e sahip çıkarak, "Sayın bir hanımefendiye, soyadı Mert'tir ama 'namerttir' diyebiliyor" dedi.

Bahçeli, Bozkurt nefesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı korkutup hırçınlaştırdığını ve saldırganlaştırdığını savundu.

MHP'nin Elazığ İstasyon Meydanı'nda düzenlediği ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dil ile eleştirdi.

Ülkenin zaman zaman demokrasi dışı uygulamalara maruz kaldığını belirten Bahçeli, "Ülkemiz zaman zaman demokrasi dışında uygulamalara da muhatap kılınmıştır. Demokrasi dışında çözüme kavuşturulamayan hiçbir konu darbelerle de, referandumlarla da çözülememiştir. Onun için ülkemizin en önemli sorununu önemsiyorsak, seçimi önemsemeli ve yönetimi benimsemeliyiz. İyi dinlemeli, iyi anlamlı ve kararımızı bundan sonra verebilmeliyiz.

Milletimizi baskı altına alarak kamuoyu araştırmaları adı altında seçime gitmeden seçim kararı verebilen zavallılar türemiştir. Her akşam aynı televizyonlarda görüyor ve tanıyorsunuz. İstanbul'un bir sokağında arkadaşlarıyla sohbet ederken Elazığ'ı tanıdığını zannediyor ve seçim sonucu belli olmuştur. Artık AKP iktidarı kesinleşmiştir gibi konuşuyorlar" dedi.

İktidar oldukları zaman Başbakan'ı yüce divanda yargılama yolunu açacaklarını ifade eden Bahçeli, "Böylesine kimyası bozuk birinin tekrar iktidar olması, ülkemize fayda getirmez. ya iktidar olacaktır, ya kaçacak, yada yüce divana gidecektir. Recep Tayyip Erdoğan'ın gideceği yer, Suriye Bakanı'na; 'gideceği yer belli' diyen Tayyip Erdoğan nereye giderse gitsin alıp getireceğiz ve yüce divana getireceğiz Allah'ın izniyle" diye konuştu.

AK Parti'nin 'Lale ve sülale' devrini yaşatmaya devam edeceğini ifade eden Bahçeli, "Ondan millete hayır gelmez. Bir iktidar düşününüz ki, sürekli güçlü bir yapıyla tek başına iktidar oluyor. Bu iktidarın mecliste alamayacağı karar, çıkaramayacağı yasa yoktur. Ama bu iktidar yapmadıklarını yapıyormuş gibi göstererek, 80 yıllık Cumhuriyet'in 80 yılını, inkar etmek suretiyle, sanki ne yapılıyorsa Recep Tayyip Erdoğan yapıyormuş gibi göstermektedir.

Herkesi küçümsüyor ve herkesi yok sayıyor. Çok partili sisteme Cumhuriyet'in kurulduğu günden itibaren destek verildiğini biliyoruz. Bazıları CHP'li, bazıları Demokrat Partili, bazıları milli görüş, bazıları da MHP'lidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Atatürk, İnönü, Celal Bayar, Adnan Menderes dönemini yok sayıyor. Utanmadan hakaret ediyor.

Kendisini yetiştiren Erbakan ve milli görüşü de yok sayıyor. Örtülü bir diktatöryayla yoluna devam etmek istiyor. Bunların milleti de inkar edeceği günler gelecektir. Sandıkta 'dur' demek ülkeyi rahatlatmak demektir" diye konuştu.

Kardeş kavgalarına son verilmesi gerektiğini savunan Bahçeli, tuzakları kuran, tahribatları süreklilik haline getirenlerden Türkiye'yi kurtarmak gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Eğer burada kardeş kavgasına düşmeden bu tuzakları kuran, tahribatları süreklilik haline getirenlerden AKP'yi de Türkiye'yi de kurtarmak lazım. Bütün bunlar önümüzdeki günlerin tehditleridir. Bu yanlış gidişata dur demelisiniz. 12 Haziran sonrasındaki her türlü kavga kriz ortamının vebalini taşımaktır. Onun dibinden de kimse kalkamaz.

Bir iktidar değişikliği şarttır. Bu AKP her şeyi bölüp parçalayarak kendisinin siyasi ikbalini düşünüyor. İşbirlikçi yandaş bir politika ve bunun içinden çıkmış yeni zenginler var. Bir taraftan da aşı işi olmayan büyük bir kitle var. AKP yoksulları soyuyor sömürüyor, yandaşlarına filo kuruyor, yumurtayla zengin oluyor, her türlü oyunu oynuyor.

Yollarda bazen görüyoruz. 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diyor. Nerede görüyor musunuz? Kendilerinin büyümesinden başka bir istekleri var mıdır acaba? Bugün ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi işsizlik, asayişsizliktir. Çok sayıda milyonları aşan evlatlarımız işsizdir ve yoksulluk artmaktadır. "

MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşurken mitingin arka kısmında ülkücü iki grup arasında arbede yaşandı. Bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga eden ülkücüleri, polis müdahale ederek ayırdı ve miting dışına çıkardı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, miting sonrası Akgün Otel'e geçerek istirahata çekildi. Geceyi Elazığ'da geçirecek olan Bahçeli, yarın karayolu ile Diyarbakır'a gidecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title