Haberler

Liselerarası Tiyatro Şenliği Başlıyor

Liselerarası Tiyatro Şenliği Başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği, 14 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği, 14 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

Bu yıl 27.'si düzenlenen tiyatro şenliğine Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinden toplam 29 okul katılıyor. Şenlik 6 Haziran tarihine kadar sürecek.

İlk olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 1981 yılında düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği'nin gençlerin tiyatro ile ilgilenmesi amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu belirterek, "Onların kültürel, sosyal ve sportif etkinliklere katılması bizim için çok önemli. Bu nedenle gençlik faaliyetlerine büyük destek veriyoruz. Lise öğrencilerinin tiyatro ile ilgilenmesi onların sanata yatkın, çevresine duyarlı ve birikimle bireyler olarak yetişmesinde etken olacaktır" dedi.

Adana'nın genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bu gençlerin doğru şekilde yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Zihni Aldırmaz, şöyle devam etti:

"Sanat ve özellikle tiyatro gençlerin kendini ifade edebileceği bir alan. Yıllardır başarıyla organize edilen Liselerarası Tiyatro Şenliği bu yıl da başarıyla düzenlenecektir. Emeği geçen herkesi kutluyor, tüm öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Biz her konuda gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü onları bu ülkenin aydınlık geleceğinin temsilcileri olarak görüyoruz."

27. Liselerarası Tiyatro Şenliği'ne şu okullar katılacak:

"Seyhan Çukurova Lisesi, Akkapı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İbrahim Atalı Lisesi, Adana Ticaret Borsası Lisesi, ATO Anadolu Lisesi, Hacı Ahmet Atıl Lisesi, Özel Akdeniz Lisesi, Sunar-Nuri Çomu Lisesi, Fatih Ticaret Meslek Lisesi, Şehit İdari Ateşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Adana Anadolu Lisesi, Barbaros İMKB Anadolu Lisesi, Dr. M. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesi, Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi, Hasan Adalı Lisesi, 75. Yıl Anadolu Lisesi, Şehit Temel Cingöz Lisesi, Sungurbey Anadolu Lisesi, Fatih Terim Lisesi, Tepebağ Lisesi, Anafartalar Lisesi, Şakirpaşa Lisesi, ÇEAŞ Anadolu Lisesi, Sofulu Lisesi, Melikşah Lisesi, Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi, Borsa Lisesi." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Seyhan Yerel

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });