Haberler

Konya'da Yerel Yönetimler...

Konya'nın Merkez Meram İlçe Belediyesi, Dikilen Fidanların Daha Hızlı Yetişmesi ve Ormanlık Bir Alana Dönüşmesi İçin Başlattığı Damlama Sulama Sistemini Yaygınlaştırıyor.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, dikilen fidanların daha hızlı yetişmesi ve ormanlık bir alana dönüşmesi için başlattığı damlama sulama sistemini yaygınlaştırıyor.

Konya'da ormanlık alan içinde ilk kez damlama sulama sistemini kurduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, “Dağlara diktiğimiz fidanların daha hızlı ve seri yetişmesini sağlamak; Konyamızın kurak iklimine paralel olarak fidanların kurumasını engellemek için geçen yıl ilk kez damlama sulama sistemine geçtik. Bu uygulamayı her yıl periyodik olarak devam ettireceğiz. Böylece Konyamızın dağlarında ekim yapılabilecek her yeri ormanlık bir alana dönüştürebileceğiz. Geçen yıl Dutlukırı bölgesinde ve Antalya Çevre Yolu'nun sağında ve solunda 4 ayrı yere kurulan su tankları vasıtasıyla bu alana dikilen tüm fidanlar sulama imkanına kavuştu. Antalya Çevre Yolu üzerinde bulunan İstikbal Parkı'na da damlama sulama sistemini kuracağız. Şu ana kadar 100 bin metrelik boru döşendi. Bu sistem sayesinde fidanlar normalde 15-20 yılda gelebilecekleri seviyeye 6-7 yılda ulaşacak” dedi.

Meram Belediyesi tarafından oluşturulan damlama sulama sistemi ile 2 milyon metrekarelik alandaki 1 milyon meşe palamudu sulanacak.

(BÇ-FM)

16.01.2007 17:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title